Atentate la metroul din New York. Mai mulți oameni au fost împușcați între stații

Atentate la metroul din New York. Mai mulți oameni au fost împușcați între stații

Cinci oameni au fost împușcați în cadrul unor atentate la metroul din New York, conform autorităților. O persoană a aruncat o grenadă fumigenă și a deschis focul. Mai multe linii de metrou au fost suspendate în Brooklyn.

Mai mulți oameni au fost împușcați la metroul din New York

UPDATE 16:58 Bilanţul final al atacului armat produs marţi la metroul din oraşul american New York a ajuns la 29 de răniţi, iar cinci persoane se află în stare critică, conform informaţiilor actualizate miercuri dimineaţă de autorităţile americane.

Zece persoane au plăgi produse prin împuşcare, iar celelalte s-au intoxicat cu fum, la scurt timp după ce atacatorul a utilizat mai multe grenade fumigene. Cinci dintre persoanele împuşcate se află în stare critică.

Citește integral știrea AICI!

Știre inițială

Cel puțin 13 persoane au fost rănite, iar dispozitive explozive au fost găsite după ce un suspect care purta o mască de gaz a deschis focul într-o stație de metrou din Brooklyn.

Scena s-a desfășurat la stația de metrou 36th Street din Sunset Park, Brooklyn, fotografiile de la fața locului arătând mai multe persoane însângerate pe peron.

Cel puțin cinci persoane ar fi fost împușcate de un bărbat care purta o mască de gaz și o vestă portocalie de construcții, au declarat pentru NBC trei oficiali de rang înalt din cadrul forțelor de ordine.

Oficialii pompierilor au confirmat pentru The US Sun că cel puțin 13 persoane au fost spitalizate; cu toate acestea, nu este clar dacă acestea au fost victime ale împușcăturilor.

Două dintre cele cinci victime ale împușcăturilor ar fi fost grav rănite, a relatat publicația.

Anchetatorii ar fi căutat persoana în cauză prin tunelurile de metrou, pe baza relatărilor unor martori, iar acesta ar fi sărit pe șine.

Agresorul nu a fost reținut.  Departamentul de pompieri din New York a confirmat că oficialii au găsit „mai multe dispozitive nedetonate în aceeași locație”.

Poliția din New York a confirmat ulterior că nu existau „dispozitive explozive active” în stație la peste o oră după ce s-a desfășurat incidentul.

Știre în curs de actualizare

 

 

Etichete: