Atac cu grenade la Tiraspol. Explozia a avut loc chiar la sediul Ministerului Securității

Atac cu grenade la Tiraspol. Explozia a avut loc chiar la sediul Ministerului Securității

A fost alertă în Tiraspol, chiar în a doua zi de Paște. O explozie uriașă a avut loc chiar în clădirea Ministerului Securității din Transnistria.

Explozie pternică în Transnistria. Ministerul Securității de la Tiraspol, vizat de un atac cu grenade

”Luni, în jurul orei 17:00, în clădirea Ministerului Securității de Stat al RMN, situat la intersecția străzilor Manoilov și Karl Marx, a avut loc o serie de explozii. Au fost sparte geamurile etajelor superioare. Din clădire iese fum.

Teritoriul din preajmă este încercuit de poliție. La fața locului se află un grup de investigații operative, geniști, pompieri, medici și specialiștii serviciilor situații excepționale. Potrivit informațiilor preliminare, atacul a fost efectuat cu aruncătoare de grenade. Nicio persoană nu a avut de suferit”, anunță serviciul de presă al MGB.

Rusia vrea o soluţionare „paşnică” a situaţiei din Transnistria. Anunțul făcut de autoritățile de la Moscova

Chiar astăzi liderii de la Kremlin au declarat că nu există niciun risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova – Transnistria – şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei, potrivit agenției Interfax.

Comandantul adjunct al districtului militar central rus a declarat că un control deplin al Rusiei asupra sudului Ucrainei i-ar da accesul în Transnistria.

„Controlul sudului Ucrainei înseamnă totodată un culoar spre Transnistria, unde observăm de asemenea cazuri de oprimare a populaţiei rusofone”, a spus generalul rus.

Totodată, Ministerul de Externe rus a negat informaţiile despre planuri ale Moscovei privind un referendum asupra secesiunii regiunii Herson din sudul Ucrainei.

Speculaţiile care vizează organizarea unui astfel de referendum, aşa cum s-a întâmplat în Peninsula Crimeea în 2014 sau în legătură cu republicile separatiste din Donbas, s-au amplificat recent. Printre altele, se spune că au apărut pliante cu îndemnuri la un astfel de referendum în regiunea Herson.

În luna februarie, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a abordat problema distrugerii celor peste 20.000 de tone de muniţii din depozitul armatei ruse aflat în Cobasna, Transnistria, într-o întâlnire avută joi cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov.

 

Citește și:
Etichete: