Atac armat în Paris. O persoană a fost ucisă și alte patru au fost rănite

Atac armat în Paris. O persoană a fost ucisă și alte patru au fost rănite

Cel puțin o persoană a murit și alte patru au fost rănite în timpul unui incident armat produs marți, 19 iulie, într-un bar din Paris.

Atac în Paris soldat cu cinci victime

Doi bărbați „au coborât dintr-o mașină și au tras asupra unor persoane așezate la terasa unui bar”, a declarat poliția locală, citată de agenția de presă AFP. Ulterior, autoritățile au precizat că au fost trei atacatori.

Incidentul a avut loc în Arondismentul 11.

În timp ce unul dintre atacatori a fost arestat, un altul ar fi fugit, iar cel de-al treilea este grav rănit, potrivit primarului local Francois Vauglin.

„Un schimb de focuri în această seară s-a soldat cu un mort și 4 răniți într-un bar Chicha de pe strada Popincourt #Paris11. Niciun element nu permite, în acest stadiu, să se cunoască motivațiile care au stat la baza acestui act barbar.

Clienții barului l-au prins pe unul dintre cei doi agresori, iar celălalt este pe fugă”, precizase anterior Vauglin într-un comunicat.

El a adăugat că poliția națională îl caută „foarte activ pe cel de-al doilea” atacator și că „o celulă medico-psihologică va fi deschisă cât mai curând posibil pentru rezidenți sau martori”.

Patru persoane au ajuns la spital

Una dintre cele cinci victime a fost declarată moartă la fața locului, iar celelalte patru au fost transportate la un spital din zonă, unde rănile lor sunt considerate ca fiind în pericol de moarte. Identitățile suspecților și ale victimelor nu au fost dezvăluite imediat.

Primarul arondismentului a confirmat împușcăturile și faptul că unul dintre atacatori a fost arestat.

El a adăugat că Poliția Națională îl caută „foarte activ pe cel de-al doilea” trăgător și că „o celulă medico-psihologică va fi deschisă cât mai curând posibil pentru rezidenți sau martori”.

Imagini de la fața locului arată medici și echipaje de pompieri care participă la fața locului cu brancarde și vehicule de ajutor de urgență.

Într-o altă înregistrare video, mai multe ambulanțe sunt aliniate de-a lungul străzii, în timp ce dube ale poliției formează un blocaj.

De asemenea, polițiști pe motociclete sunt văzuți încercuind zona afectată.