Calculatorul pe care nu ți-l vei cumpăra niciodată: de ce pare desprins din viitor

Calculatorul pe care nu ți-l vei cumpăra niciodată: de ce pare desprins din viitor

În buna tradiție CES, și de data aceasta vom avea parte de prezentări revoluționare, menite să atragă atenția privitorului atât prin design, cât și prin utilitate. Un exemplu în acest sens este acest calculator care, cel mai probabil, nu-l vei cumpăra niciodată.

Însă faptul că nu-l vei cumpăra niciodată nu te împiedică să îl privești, admiri și să te întrebi de ce au ales producătorii un asemenea design și, mai ales, la ce folosește. Este vorba despre proiectul Sofia, un computer ce arată mai mult a birou decât a orice altceva. Potrivit Razer, acest prototip ar fi destinat, în mod deosebit, pasionaților de gaming. Cu alte cuvinte, de ce să-ți mai cumperi și birou și computer, când le poți avea pe amândouă, într-unul singur?

De ce e inedit noul computer de la Razer?

În primul rând, așa cum am zis anterior, datorită aspectului futurist. Dacă în versiunea inițială, schema arată relativ simplu, compania anunțat că a lăsat suficient loc de upgrade-uri pentru componentele ce ar putea fi folosite, ulterior, de utilizator, pentru a-și îmbunătăți și personaliza stația. Vorbim, în acest caz, despre 13 module separate destinate acestui lucru, care se pot folosi pentru a se adăuga dispozitive de taste rapide, carduri externe sau mixere audio. În mare, ai putea să faci cu „Sofia” cam tot ce-ți trece prin cap… sau aproape.

Computerul se află introdus într-un șasiu care se fixează magnetic sub suprafața de sticlă a mesei proiectului Sofia. Despre prototip, Razer afirmă că este echipat cu cele mai recente componente de la Intel și NVIDIA și că puteți detașa carcasa în orice moment pentru a instala un nou upgrade.

Și pentru că vorbim despre un produs Razer, iluminarea va fi una de tipul RGB, totul putând fi controlat din soft-ul Chroma, al companiei. Dar, probabil, cel mai atrăgător aspect al proiectului Sophia este afișajul OLED de 65 de inch, pe care Razer l-a integrat în stație.

Compania a mai dezvăluit că are în plan lansarea unui alt model, mai mare, cu o diagonală de ecran de 77 de inch. 

În ciuda tuturor caracteristicilor inovatoare, specialiștii în domeniu se îndoiesc că acest proiect va ajunge vreodată pe piață, Razer are să fi uitat de importanța dimensiunii, astfel că vorbim despre un dispozitiv mult prea masiv pentru cerințele momentului.  În mod evident, totul va depinde de modul în care publicul va reacționa la acest nou produs, de la Razer. 

Citește și: