Așa instalezi și folosești Windows 10 ușor, chiar dacă nu ai o cheie de activare

Așa instalezi și folosești Windows 10 ușor, chiar dacă nu ai o cheie de activare

Microsoft permite oricui să descarce Windows 10 gratuit și să îl instaleze fără o cheie de produs, în cazul în care nu știai acest lucru.

Windows-ul tău va continua și așa, fără cheie, să funcționeze, doar că vei avea numite restricții.

Indiferent dacă vrei să instalezi Windows 10 în Boot Camp, să îl pui pe un computer vechi care nu este eligibil pentru un upgrade gratuit sau să creezi una sau mai multe mașini virtuale, nu trebuie să plătești niciun leu.

În primul rând, va trebui să descarci Windows 10 și poți face asta direct de la Microsoft.

Apoi începi procesul de instalare pentru Windows 10 așa cum ai face de obicei. Unul dintre primele ecrane pe care le vei vedea îți va cere să introci cheia de produs. Cu toate acestea, este ok dacă dai click pe „Nu am o cheie de produs” din partea de jos a ferestrei, iar Windows îți va permite să continui procesul de instalare.

Când selectezi această opțiune, vei putea instala fie „Windows 10 Home” fie „Windows 10 Pro”. Reține că, dacă intenționezi să plătești pentru a face upgrade la versiunea full mai tâziu, va fi mai ieftin să faci upgrade la Windows 10 Home.

Windows 10 nu are atâtea restricții ca XP

După ce ai instalat Windows 10 fără cheie, acesta nu va fi, de fapt, activat. Cu toate acestea, o versiune neactivată de Windows 10 nu are multe restricții, ca în cazul XP.

Inițial, nu vei observa nicio diferență. În cele din urmă, Windows va începe să te necăjească puțin. În primul rând, vei vedea un filigran în colțul din dreapta jos al ecranului:„Windows nu este activat. Activați Windows acum”.

În al doilea rând, nu vei putea schimba imaginea de fundal de pe desktop și nici din ecranul Personalizare > Fundal din aplicația Setări. Vei vedea un mesaj „Trebuie să activați Windows înainte de a vă putea personaliza computerul”, în partea de sus a acestei ferestre, iar opțiunile pentru schimbarea imaginii de fundal vor fi incolore.

Totuși, poți schimba imaginea de fundal în alte moduri. De exemplu, dând click dreapta pe o imagine în File Explorer și selectând „Setați ca fundal pentru desktop”.