Ar putea fi cel mai rezistent laptop creat vreodată, dar costă o avere

Ar putea fi cel mai rezistent laptop creat vreodată, dar costă o avere

Cel mai recent Toughbook modular de la Panasonic este mai mare și mai ușor. Toughbook 40 e un laptop ce îmbină expansibilitatea cu un design foarte robust.

Toughbook-urile Panasonic pot fi foarte robuste și modulare, dar nu au portabilitatea definită exact. Acest lucru este pe cale să se schimbe, ușor-ușor.

Pentru cine a fost realizat acest laptop

Brandul a introdus un nou Toughbook 40 care cântărește cu peste o jumătate de kilogram mai puțin decât predecesorul său, în ciuda unui display mai mare de 14 inci. Cu toate astea, încă nu este ușurel la cele trei kg și 5 cm grosime.

Totuși, aceasta nu este o operațiune deloc simplă, având în vedere rezistența de calitate militară, precum și modularitatea care include patru sloturi de expansiune (pentru porturi suplimentare, unități și cititoare), precum și o baterie, tastatură, memorie RAM și stocare înlocuibile.

Nu veți găsi performanțe de ultimă oră, dar veți primi în continuare un procesor Core i5 sau i7 de a 11-a generație, până la 64 GB de RAM și până la 2 TB de stocare SSD, porturi care includ Thunderbolt 4, 5G și modemuri LTE. Ecranul de 1080p poate crește până la 1.200 de nit pentru utilizare în lumina puternică a soarelui, iar o a doua baterie poate prelungi durata de funcționare la 36 de ore.

Toughbook 40 va fi disponibil la sfârșitul primăverii cu un preț de pornire de 4.899 de dolari. Este mai scump chiar și decât alte Toughbook-uri, dar Panasonic nu dedică acest dispozitiv către utilizatorii obișnuiți care ar cumpăra un XPS 13 sau un MacBook Pro. Laptopul este destinat personalului militar care ar putea avea nevoie să lucreze în condiţii neiertătoare.

Tesla și Panasonic vor să inoveze: proiectul care va schimba industria auto

Încă un proiect interesant marca Panasonic: Tesla lucrează cu furnizori, inclusiv partenerul Panasonic, la o celulă de baterie cilindrică mai mare pentru a crește eficiența și a reduce costurile.

În timp ce multe startup-uri și producători de baterii consacrați lucrează la o tehnologie revoluționară a celulelor care ar îmbunătăți radical autonomia vehiculelor electrice, reducând în același timp costurile, Tesla și partenerul Panasonic avansează cu un pas evolutiv care ar putea aduce îmbunătățiri semnificative aproape imediat.

Citește și: