01 dec. 2021 | 10:55

Gigantul japonez, victima hackerilor: ce a pățit Panasonic, ce date au fost furate

ACTUALITATE
Gigantul japonez, victima hackerilor: ce a pățit Panasonic, ce date au fost furate

Informația a ieșit la iveală, într-o primă instanță, pe surse. Ulterior, Panasonic a confirmat: a fost, într-adevăr, victima hackerilor.

Compania japoneză s-a confruntat cu o serie de neplăceri, în ultima perioadă. Gigantul japonez a fost „sabotat” de tastele iscusite ale hackerilor. Dacă până de curând, vorbeam despre o informație obținută de presă pe surse, aceasta a fost confirmată de „victimă”, în urmă cu puțin timp.

Rețeaua internă a Panasonic, spartă de hackeri

Reprezentanții Panasonic au declarat că a fost indentificat un acces ilegal în cadrul rețelei interne. „Spargerea” a fost descoperită în data de 11 noiembrie și ar fi avut drept consecință accesarea anumitor date importante din cadrul rețelei deținute de companie.

Conform acelorași declarații, atacul hackerilor nu ar fi unul izolat, el întinzându-se pe o perioadă mai mare de timp. Mai exact, „hoții” informatici ar fi accesat, pentru prima dată, rețeaua internă a Panasonic în data de 22 iunie, ultimul atac fiind înregistrat în 3 noiembrie. În concluzie, aproximativ patru luni în care Panasonic ori n-a bănuit nimic, ori n-a știut cum să-și rezolve această problemă, astfel că a bagatelizat-o, în speranța că aceasta nu va face prea multă vâlvă în presa de profil. Și iată că de ceea ce le-a fost teamă n-au scăpat.

Japonezii au mai spus că au apelat la o firmă specializată în depistarea infracțiunilor informatice, pentru a afla ce date au fost accesate și cât de grav este prejudiciul, în acest moment. Cu toate astea, nu se știe dacă informațiile personale ale clienților intră în acest prejudiciu. Mai mult, promite ca, pe viitor, să facă tot posibilul pentru a preveni astfel de incidente neplăcute.

Dincolo de promisiune, trebuie menționat că nu este prima dată când Panasonic este atacată de hackeri. În 2017, filiala din India a companiei devenea victima hackerilor, fiind furate, la acel moment, 4GB de date ce conțineau inclusiv informații financiare ale companiei.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele