Ar putea fi cea mai mare dobândă la depozite din România și nu vine de la Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank

Ar putea fi cea mai mare dobândă la depozite din România și nu vine de la Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank

În contextul inflației accelerate din ultima jumătate de an, băncile fac eforturi semnificative pentru a încuraja românii să nu mai țină banii la saltea. În ultimele săptămâni, bănci precum Raiffeisen Bank, ING Bank sau Banca Transilvania, toate au venit cu oferte generoase la depozitele bancare. Cel mai recent anunț nu vine însă de la una dintre ele.

Patria Bank oferă dobânzi de la până la 8% pentru depozitele în lei ale populației. Anunțul vine în același context în care am aflat că instituția bancară s-a bucurat de o creștere cu 10% a numărului de clienți între octombrie 2021 și mai 2022. Explozia numărului de utilizatori s-a datorat mai ales lansării unei platforme online intitulată Patria de Oriunde, un mecanism fără deplasări la ghișeu pentru începerea relației cu banca de către oricine.

Patria Bank, probabil cea mai mare dobândă

”Rezultate obținute de la lansarea canalului digital Patria de Oriunde sunt foarte bune și ne bucurăm să vedem că platforma online își atinge scopul: să facilităm tuturor românilor un acces tot mai usor și rapid la produse și servicii bancare de bază, oriunde ar fi”, a declarat Elena Nicodinescu (foto), Manager Dezvoltare Produse la Patria Bank.

În timp ce Banca Transilvania promite o dobândă de până la 5% pentru depozitele în lei de până la 36 de luni, iar Raiffeisen Bank a crescut până la 6% pentru depozitele la termen pe 24 de luni, Patria Bank a început să ofere dobânzi de până la 8%. Acest beneficiu se aplică în cazul depozitului Patria constituit 100% online. Durata medie de economisire preferată de clienții care l-au ales a fost de 12 luni, valoarea medie a depozitului constituit online fiind de aproximativ 150.000 lei, o valoarea mai mare față de valoarea medie a unui depozit din portofoliu, conform datelor furnizate de Patria Bank.

”Succesul de care depozitele 100% online prin Patria de Oriunde se bucură este dat de bună adaptare la noua realitate pe care o trăim: oamenii sunt tot mai interesați să economisească, iar soldul total al depozitelor în piață ne arată acest lucru, și preferința lor pentru simplitate și rapiditate este demonstrată de apetitul tot mai mare pentru depozite online.Totodată, strategia noastră de lansare a fost să încurajăm economisirea, în orice formă posibilă, ea fiind baza unei vieți financiare sănătoase. Și am propus dobânzi foarte avantajoase, de top, care să promoveze noul canal digital.

Continuăm în această direcție, oferind bonus de dobândă de până la 2% față de dobânda standard și oferte limitate atractive de economisire dedicate noilor clienți. Totodată, în toate unitățile băncii, ofertele de economisire pentru clienții existenți sau noi sunt printre cele mai bune din piață”, a completat Elena Nicodinescu.

Ca o notă de subsol, depozitele în lei cu dobândă de până la 8% vor fi disponibile până la 31.07.2022 pentru toți clienții băncii, 100% online, cu un apel video și un simplu transfer bancar, prin accesarea adresei web patriabank.ro/oriunde.

Citește și: