Anunțul zilei de la Mercedes Benz: moartea mașinilor cu cutie manuală, confirmată

Anunțul zilei de la Mercedes Benz: moartea mașinilor cu cutie manuală, confirmată

Încă din 1948, cutiile automate de viteză și-au găsit loc într-un Oldsmobile. Cu toate acestea, au conviețuit în piață cu cutiile de viteză manuale fără niciun fel de probleme, până acum.

Argumentele legate de cutiile de viteză automate și cele manuale sunt foarte multe, atât de o parte, cât și de alta. În primul rând, confortul și relaxarea de care se bucură un șofer în spatele volanului unei mașini cu cutie automată este semnificativ. De partea cealaltă a baricadei, cei care sunt adepții cutiilor manuale afirmă că au un control mai precis asupra modului în care se deplasează autoturismul.

Între timp, însă, cutiile automate au progresat atât de mult, încât poți să particularizezi stilul de condus dintr-un buton, dacă te încântă o manieră mai agresivă de condus, un stil sportiv sau preferi ”croaziera”, mai relaxată. Indiferent de tabăra din care faci parte, însă, în curând nu va mai conta. Mașinile cu cutie manuală vor dispărea.

Mercedes Benz a făcut primul pas

Deși este clar că vorbim de un trend care va face valuri în întreaga industrie, constructorul german de automobile Mercedes-Benz este primul care a confirmat că, din 2023, nu mai produce autovehicule echipate cu cutii de viteză manuale.

Cum era de așteptat, tranziția la cutiile de viteză automate se va realiza etapizat pentru fiecare model în parte, în funcție de momentul în care vor fi introduse generații noi de vehicule, după cum a menționat un purtător de cuvânt al grupului.

„Odată cu creşterea electrificării, vedem cum cererea clienţilor migrează spre componentele de electromobilitate, baterii şi sisteme de propulsie electrice”, a atras atenția purtătorul de cuvânt. În consecinţă, Mercedes-Benz va „înceta, treptat, să mai ofere cutii de viteze manuale”.

Ca referință, dacă ai o curiozitate pe marginea subiectului, la această oră, modelele A-Class, B-Class și CLA sunt în continuare disponibile cu transmisiune manuală. Un lucru este sigur, de anul viitor, va deveni foarte dificil, dacă nu imposibil, să mai găsești un Mercedes nou cu cutie manuală.

Citește și: