Impactul pe care-l vor avea vaccinurile asupra restricțiilor. Ce spune expertul SUA

Impactul pe care-l vor avea vaccinurile asupra restricțiilor. Ce spune expertul SUA

Pe măsură ce vaccinurile împotriva coronavirusului se apropie de aprobarea FDA, principalul expert în boli infecțioase al SUA a cerut publicului să dubleze măsurile de sănătate publică.

Dr. Anthony Fauci, într-o discuție virtuală cu The Hastings Center, a declarat că vaccinurile sunt menite să protejeze individul de a se îmbolnăvi de coronavirus, dar poate să nu împiedice ca această persoană să răspândească virusul altora.

Fauci, când a discutat rezultatele Pfizer și Moderna în studiile clinice, a explicat că vaccinurile sunt evaluate pentru a vedea dacă previn bolile clinice la individ și, de asemenea, pentru a observa dacă previne boala severă la o persoană care a fost inoculată. Cu toate acestea, nu este încă clar ce impact pot avea vaccinurile asupra transmiterii.

„Avem aceeași problemă cu gripa”, a spus Fauci, menționând că cele două vaccinuri contra coronavirus sunt mult mai eficiente decât vaccinul antigripal sezonier.

„Problema este că nu veți fi complet protejați împotriva unui anumit grad de infecție pe care s-ar putea să nu observați că îl răspândiți și altora”, a spus el. „Acesta este motivul pentru care am tot spus în mass media în ultimele câteva săptămâni că vaccinarea cu vaccinurile foarte eficiente nu înseamnă că vom abandona complet măsurile de sănătate publică”, adaugă el.

Nu este încă clar ce impact pot avea vaccinurile asupra transmiterii


O mare dezbatere cu privire la purtarea măștii și dacă este benefică pentru purtător sau este utilă pentru a opri răspândirea a împărțit toată lumea, în special pe măsură ce statele reintră în lockdown.

Fauci a spus că măsurile de sănătate publică, care includ distanțarea socială, evitarea adunărilor mari și spălarea frecventă a mâinilor ar trebui să fie de rutină până când nivelul de răspândire a virusului din comunitate devine foarte mic, astfel încât riscul de infecție să nu mai fie o amenințare.

Comunicarea, în special pe măsură ce problemele devin polarizate politic, a fost deosebit de dificilă, a spus Fauci, adăugând că o parte a provocării atunci când implementează o politică de sănătate publică este că trebuie să fie un efort „al tuturor părților implicate”.

„Ceea ce trebuie să facem, într-un mod foarte clar și ușor de înțeles, este să explicăm și încerc să fac acest lucru cât de des pot: viteza de dezvoltare a vaccinului în sine este o reflectare a progreselor științifice”, a spus el. „Cu alte cuvinte, tehnologia fabricării unui vaccin este tehnologia secolului XXI”, a adăugat Fauci.

Dr. Fauci a mai menționat că finanțarea federală și miliardele de dolari investite pentru dezvoltarea și comenzile de pre-fabricație pentru vaccinurile de Covid au ajutat la accelerarea producerii unui vaccin cu luni, dacă nu cu ani.

Citește și: