Android 13 e „pe drum”: când va fi lansat sistemul de operare

Android 13 e

Vin vești bune pentru utilizatorii de Android. Google a lansat ultima versiune beta pentru Android 13 și spune că versiunea finală va veni în câteva săptămâni.

Ultima versiune beta a sistemului de operare dezvoltat de Google este disponibilă pentru a fi testată de dezvoltatori și de utilizatori.

Android 13 Beta 4 nu include nicio caracteristică nouă, la fel ca și beta anterioară. Software-ul a atins stabilitatea platformei odată cu lansarea celei de-a treia beta în iunie.

Cea mai recentă versiune beta este candidatul pentru lansare. Pentru utilizatorii care au instalat deja versiuni beta anterioare pe dispozitivele lor eligibile, nu există nicio diferență imensă de observat în noua versiune. Acest lucru se datorează faptului că se concentrează, în primul rând, pe a permite dezvoltatorilor să își finalizeze testarea de compatibilitate și să publice actualizări înainte de lansarea finală.

Android 13, în septembrie

Pe lângă șlefuirea Android 13, Beta 4 include aceleași funcții de confidențialitate care erau disponibile în versiunile beta anterioare, cum ar fi noua permisiune de notificare. Funcțiile de productivitate, cum ar fi pictogramele pentru aplicații tematice și suportul pentru limba per aplicație, sunt, de asemenea, la bord.

În plus, include optimizări Android 12L pentru tablete și telefoane pliabile. Dezvoltatorii sunt încurajați să-și testeze aplicațiile în Android Studio folosind un emulator Android pentru a se asigura că „arată cel mai bine pe tablete și alte dispozitive cu ecran mare”.

Dacă ești deja înscris în programul Android 13 beta, ar trebui să vezi automat cea mai recentă versiune beta pe telefon. Google nu a specificat când va fi disponibilă versiunea stabilă pentru multe dintre cele mai bune telefoane Android, inclusiv pentru seria Pixel 6. Compania a confirmat doar că lansarea oficială va avea loc în câteva săptămâni, așa că ne așteptăm probabil în această toamnă.

După aceea, este posibil ca alți OEM să urmeze exemplul. Samsung, de exemplu, pare să se pregătească să înceapă testarea One UI 5 beta, așa că este doar o chestiune de timp până ce alții se alătură demersului.