Anchetă în cazul crimelor comise de ruși în Irpin. 269 de trupuri au fost examinate de anchetatorii ucraineni

Anchetă în cazul crimelor comise de ruși în Irpin. 269 de trupuri au fost examinate de anchetatorii ucraineni

Este anchetă în cazul crimelor comise de ruși în Irpin. Oficialii din Ucraina au analizat la începutul acestei săptămâni nu mai puțini de 269 de cadavre exhumate în oraș-satelit al capitalei Kiev. Anunțul a fost făcut de un reprezentant al poliţiei locale.

Anchetă în cazul crimelor comise de ruși în Irpin. 269 de trupuri au fost examinate de anchetatorii ucraineni

Oamenii decedați au fost descoperiți abia în ultimele zile ale lunii martie, în momentul în care armata rusească s-a retras din zonă. Irpinul care găzduia înainte de invazia rusească nu mai puțin de 62.000 de locuitori și a fost polul luptelor dintre forțele de la Kremlin și ucrainieni.

„Până la ora actuală, am examinat 269 de cadavre”, a declarat Serhii Panteleiev, prim-adjunct al şefului Direcţiei principale de investigaţii a poliţiei ucrainene.

Reprezentantul a declarat că în acest moment se desfășoară o analiză medico-legalo menită să stabiliească în mod clar cauzele deceselor persoanelor decedate. Mai mult decât atât, acesta a prezentat mai multe imagini în care se putea vedea cadavreme carbonizate ale victimelor. Poliția din Ucraina declară la rândul său că au fost analizate aproape zece locuri din Irpin unde s-a vehiculat că au fost omorâți civilii prin împușcare.

Liderii de la Kremlin, ca de fiecare dată, au neagat că a ţintit civili şi a respins acuzaţiile că trupele sale ar fi comis crime de război în zonele ocupate din Ucraina, potrivit Reuters.

Care a fost bilanțul luptelor din Irpin, suburbie a Kievului. Anunțul făcut de edilul suburbiei Kievului

Edilul din Iripin estima la finalul lunii martie că au fost uciși în jur de 300 de civili în luptele sângeroase pornite de armata rusă. De altfel, Oleksandr Markuşin a declarat că 50 de militari ucraineni au fost omorâţi. Mai mulți oameni fiind prinse încă sub dărâmături.

„Ucrainenii nu sunt oameni naivi. Ucrainenii au aflat deja în aceste 34 de zile de invazie și în ultimii opt ani de război în Donbas că nu poți avea încredere decât într-un anumit rezultat”, a transmis președintele Volodimir Zelenski, după ce Rusia anunța pe atunci că-și va reduce „drastic” operațiunile militare în zonele Kiev.

 

Citește și: