Ambasada Rusiei la București, mesaj ironic despre informațiile privind starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Ambasada Rusiei la București, mesaj ironic despre informațiile privind starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Starea de sănătate a președintelui rus Vladimir Putin a devenit subiect de discuție în presa internațională și pe internet, de când a ordonat invadarea Ucrainei. Tot mai multe voci spun că liderul de la Kremlin, în vârstă de 69 de ani, ar fi grav bolnav. Jurnaliștii italieni chiar au susținut, citând surse apropiate de Moscova, că acesta suferă de o afecțiune rară a sângelui, motiv pentru care a fost operat de urgență. Ambasada Rusiei la București a reacționat ironic la aceste speculații.

Vladimir Putin este grav bolnav?

Zvonurile despre posibilele probleme de sănătate ale lui Vladimir Putin circulă frenetic pe internet, de la începutul războiului din Ucraina. Occidentul a publicat informații despre diverse boli pe care președintele Rusiei le-ar avea, însă Kremlinul a susținut mereu că liderul lor este perfect sănătos.

Reacția Ambasadei Rusiei la București

Se pare că și românii au fost interesați de „afecțiunile” lui Putin, așa că au trimis zeci de mesaje la Ambasada Federației Ruse la București. Unii dintre susținători, potrivit diplomaților străini, ar fi dispuși să-și doneze inclusiv „organele” pentru șeful statului rus. Mai mult, aceștia susțin că zvonurile „sunt la fel de neadevărate ca și falsurile care apar constant despre, să zicem, „masacrele” efectuate de către trupele ruse asupra civililor din Bucea, Borodianka” și alte localități din Ucraina.

„Le suntem recunoscători celor care și-au exprimat dorința de a „ajuta vindecării” Președintelui Rusiei Vladimir Putin, inclusiv chiar și de a deveni un donator dacă va trebui. Vă îndemnăm să nu vă faceți griji pentru sănătatea domnului Președinte, întrucât zvonurile și speculațiile presei occidentale, din păcate, des replicate și în România, despre boala Șefului Statului rus sunt la fel de neadevărate ca și falsurile care apar constant despre, să zicem, „masacrele” efectuate de către trupele ruse asupra civililor din Bucea, Borodianka și alte localitățile Ucrainei.

Angajații Ambasadei, la rândul lor, urează sincer sănătate tuturor oamenilor simpatizanți și grijulii care ne-au scris”, au precizat reprezentanții Ambasadei Rusiei din România.

Ambasada Rusiei la Bucuresti, mesaj ironic despre informatiile privind starea de sanatate a lui Vladimir Putin

Kremlinul dezminte zvonurile apărute în Occident

Este Vladimir Putin grav bolnav? Presa tabloidă, susținută de o eflorescență bruscă a „experților” de pe Twitter, spune că da. De când invazia sa din 24 februarie a Ucrainei a început, starea de sănătate a președintelui rus a fost subiect de speculații frenetice – zvonuri pe care secretarul de presă Dmitri Peskov le-a minimalizat, invocând sănătatea „excelentă” a lui Putin.

Ar avea Parkinson, plus alte boli

Boris Karpichkov, un dezertor al KGB-ului în Marea Britanie, crede că fostul său coleg suferă de Parkinson, împreună cu „numeroase” alte boli, inclusiv demența. „Este – sau cel puțin acționează – nebun și obsedat de ideile paranoice”, a declarat acesta, pentru The Sun, comparându-l pe Putin cu Stalin, care a suferit cel puțin un accident vascular cerebral.