Amatorii de Bitcoin și Ether, sabotați de Facebook: paginile false care te lasă fără bani

Amatorii de Bitcoin și Ether, sabotați de Facebook: paginile false care te lasă fără bani

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a transmis un avertisment cu privire la paginile false de social media care distribuie atacuri de tip phishing / scam ce au ca țintă utilizatorii interesați să investească în criptomonede.

”Atenție la paginile false de social media care distribuie atacuri de tip phishing / scam ce au ca țintă utilizatorii interesați să investească în criptomonede”, a transmis Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Instituția exemplifică modul în care se poate recunoaște un site fals.

”Site-ul respectiv copiază identitatea vizuală a #Tesla, pentru a convinge potențialele victime să ofere date cu caracter personal sau financiar, sub pretextul că pot fi criptomonede lansate de populara companie americană. De obicei, astfel de atacuri de tip phishing sunt lansate pe social media, prin postări sponsorizate, pe Facebook, Twitter, Instagram sau Google. În acest caz, atacatorii folosesc imaginea companiilor americane și a celebrului Elon Musk pentru a pretinde că Tesla a lansat o nouă criptomonedă, tocmai pentru că acesta din urmă este extrem de vocal pe subiectul crypto”, a mai transmis instituția.

pagini false

Paginile false sunt o problemă tot mai mare pe Facebook

Directoratul Național de Securitate Cibernetică arată că infracțiunile cibernetice au căutat să profite de această logică, pentru a pretinde că Tesla a lansat o monedă și că va fi o investiție bună.

”Din păcate pentru cei care se îngrijesc cad în plasa infractorilor cibernetici, este vorba despre o capcană. Mai mult, fiind în faza premergătoare lansării oficiale, utilizatorul ar trebui să se grăbească pentru a putea fi monedă la un preț preferențial. Dacă o ofertă din online pare bună ca să fie adevărată, verificați existența acestor promoții pe canalele oficiale ale companiilor respective! La o scurtă analiză se poate observa, de exemplu, că domeniul presale-ico[.]com nu aparține celor de la Tesla și a fost înregistrat acum câteva zile (5)”, a mai transmis Directoratul Național de Securitate Cibernetică.