Alternativa chinezească la Tesla și Volkswagen pregătește lansarea: cât costă un model BYD

Alternativa chinezească la Tesla și Volkswagen pregătește lansarea: cât costă un model BYD

Cele trei vehicule de pasageri complet electrice vor fi vândute în șase țări europene.

BYD, care încearcă să stabilească rapid un punct de sprijin în Europa, a dezvăluit prețuri tentative miercuri pentru trei vehicule de pasageri complet electrice care urmează să fie livrate în șase țări europene.

Atto 3, un crossover compact, va fi vândut cu 38.000 de euro. Două modele de dimensiuni medii, SUV-ul Tang și sedanul Han, au avut un preț de 72.000 de euro, a declarat cel mai mare producător chinez de vehicule electrificate.

Cele trei modele EV vor fi expuse la Salonul Auto de la Paris din octombrie. Livrările vor începe simultan în Norvegia, Danemarca, Suedia, Olanda, Belgia și Germania.

Vehiculele vor fi expediate în Europa de la fabricile BYD din China.

Înainte de sfârșitul anului, BYD va exporta și vehicule electrice în Franța și Marea Britanie, a spus producătorul auto, fără a oferi detalii suplimentare.

În primele opt luni, BYD a vândut 974.348 de vehicule de pasageri electrificate la nivel global, o creștere cu 274% față de anul trecut. Volumul este compus din 487.188 de vehicule electrice și 487.160 de hibride plug-in, potrivit companiei, majoritatea vehiculelor fiind livrate în China.

BYD continuă să inoveze

În primele trei luni ale acestui an, BYD și-a quintuplat vânzările de vehicule cu energie nouă, care includ mașini electrice și hibride plug-in, la peste 286.000 de vehicule față de un an mai devreme, a spus compania. Modelele hibride au reprezentat în continuare aproape jumătate din vânzările sale de autoturisme cu energie nouă în trimestru.

Bateriile litiu-ion în formă de lamă de la BYD, despre care compania a spus că sunt mai sigure și au o densitate de energie mai mare în comparație cu celulele obișnuite de tip bloc, au contribuit la creșterea cotelor vânzărilor de vehicule complet electrice în ultimii câțiva ani, a declarat Cui Dongshu, secretar-general al Asociației Chinei pentru Autoturisme.

BYD a crescut prețurile modelelor sale cu până la aproape 940 de dolari în martie, din cauza costurilor în creștere ale materiilor prime, inclusiv ale metalelor precum litiu și nichel pentru fabricarea bateriilor.

Costurile crescânde ale unor astfel de materiale ar putea împinge producătorii de mașini să adopte mai multe modele hibride plug-in care conțin baterii de dimensiuni mai mici, au spus analiștii și directorii din industrie.

Etichete: