29 iun. 2022 | 16:38

Airbnb interzice permanent acest lucru: te va afecta în mod direct, dacă vrei să închiriezi

ACTUALITATE
Airbnb interzice permanent acest lucru: te va afecta în mod direct, dacă vrei să închiriezi

O interdicție temporară de COVID a devenit o „politică comunitară de bază”. Airbnb interzice permanent toate petrecerile și evenimentele din proprietățile gazdă din întreaga lume, a anunțat compania.

Această decizie urmează unei interdicții temporare din 2020 pe care a instituit-o petrecerilor la domiciliu, pentru a respecta restricțiile de distanțare socială legate de COVID.

„De-a lungul timpului, interdicțiile guvernelor au devenit mult mai mult decât o măsură de sănătate publică”, a scris Airbnb într-o postare pe blog. „S-a dezvoltat într-o politică comunitară de bază pentru a sprijini gazdele noastre și vecinii lor”.

Airbnb interzice petrecerile de casă

Airbnb a interzis deja „petrecerile de casă” în 2019, în urma unor împușcături de Halloween în California, care a dus la cinci morți. Ulterior, a interzis toate petrecerile cu invitație deschisă, dar a permis totuși petrecerile pe bază de invitație în locuințele unifamiliale. Cu toate acestea, și acestea sunt acum interzise, ​​sub sancțiunea suspendării contului sau a eliminării complete de pe platformă.

Într-o notă mai pozitivă, Airbnb a ridicat plafonul de ocupare de 16 persoane instituit și în timpul pandemiei de COVID-19. Acest lucru se datorează faptului că anumite proprietăți „de la castele din Europa la podgorii din SUA până la vile mari pe malul mării din Caraibe” pot găzdui cu ușurință mai mult de 16 persoane, se spune, adăugând că „proprietăți ca acestea prosperă găzduind excursii de familie multi-generaționale și grupuri mai mari”.

Compania are o linie de informare care permite vecinilor sau altora să raporteze petrecerile. Airbnb a remarcat că a înregistrat o scădere cu 44% a ratei rapoartelor de ocupare după ce interdicția a fost implementată în 2020 și a suspendat conturile a aproximativ 6.600 de oaspeți pentru încălcarea politicii anul trecut.

Airbnb, care valorează la momentul actual 105 miliarde de dolari, a avut o perioadă grea în timpul pandemiei. Din cauza restricțiilor, oamenii nu au mai călătorit la fel de mult ca înainte, așadar, cazările au rămas goale.