Afacerea care „a rupt” în România, de când au lovit căldurile: e controlată de un singur om și face bani de-i întoarce cu lopata

Afacerea care

O lege nescrisă în lumea afacerilor spune că secretul succesului vine în a oferi pieței ceea ce are nevoie. Nu te duci să vinzi gheață în Antarctica, dar te poți îmbogăți dacă o vinzi în România, când temperaturile de afară au sărit și de 40 de grade Celsius, la umbră.

Asta pare să fi fost deviza unui prahovean, care s-a lansat într-o afacere pe cât de simplă la prima vedere, pe atât de profitabilă și de căutata în cea mai mare parte a anului, mai ales vara.

Este vorba despre omul care a pus bazele singurei fabrici de gheață din Prahova. Având atât de multă putere, e de la sine înțeles faptul că e vorba despre foarte mulți bani … gheață!

Toată țara apelează la el, face bani când stă pe loc. Culmea e că ideea era foarte simplă

Când ne gândim să facem afaceri, multora dintre noi ne fuge gândul la tot felul de idei complicate, ne gândim că e nevoie de cine știe ce invenții ca să reușim să dăm lovitura, când, de fapt, ai nevoie doar să fii omul potrivit la locul potrivit și să oferi serviciile sau bunurile cu o mare cerere pe piață și ofertă relativ limitată.

Omul nostru reușește astăzi să aprovizioneze toată țara cu gheața produsă în Prahova și spune că a ajuns să producă chiar și 10 sau 12 tone zilnic, ceea ce înseamnă, desigur, multă muncă, multe resurse, multă implicare și până la urmă pasiune pentru ceea ce face, căci altfel nu poți controla un business atât de activ și productiv.

Pe lângă producție, lucrătorii harnici ai aceste fabrici se ocupă de ambalarea cuburilor de gheață în pungi de câte 2,5 kg. Cine știe, poate limonada cu gheață pe care ai băut-o azi la terasă era răcită fix datorită muncii acestui om al cărui exemplu ar trebui să-l urmăm cu toții. Să credem într-o idee, să investim în ea, să abordăm oportunitățile într-o manieră mai simplă, să dezvoltăm idei aparent banale, dar care iată cât de căutate, apreciate și productive pot să fie!