Atunci când este prea cald afară, iar temperaturile din atmosferă îți creează un disconfort termic, tot ce trebuie să faci este să savurezi o băutură rece, perfectă pentru caniculă. Ei bine, ce ai spune de nu una, nu două, ci trei rețete de băuturi răcoritoare care să-ți potolească setea pe timp de vară? Iată cum se prepară licorile.
Dacă te-ai săturat de căldura infernală, iată câteva rețete de băuturi naturale și gustoase care te ajută să te răcorești, conform celor de la Click!.
Taie lămâile în jumătăţi şi le storci. Se pune zeama într-un bol, se adaugă apa minerală, ghimbirul, mierea, frunzele de mentă tocate mărunt şi se amestecă foarte bine. De preferat, limonada se pune puțin la rece sau se toarnă direct în pahare, peste care adaugi cuburile de gheaţă.
În primul rând, vei da la blender banana, apoi zmeura, pe care o vei trece printr-o sită pentru a înlătura seminţele.
Piureul de fructe se toarnă într-un bol şi se amestecă foarte bine cu mierea, scorţişoara, iaurtul sau sana. La final, tot ce trebuie să faci este să torni shake-ul în pahare şi îl poți servi imediat, cu cuburi de gheaţă.
Iaurtul este alimentul ideal care te ajută să te răcorești pe timp de caniculă. Bananele conţin magneziu, iar zmeură are o aromă foarte bună, care te vitaminizează şi te rehidratează eficient. Acest shake se consumă, de preferat, la micul dejun.
Citește și Secretul limonadei perfecte pentru zilele caniculare. Cum s-o prepari în câteva minute
Pentru început, vei opări piersicile pentru a le curăţa de coajă. Sâmburii se scot, iar pepenele galben se curăță. Mai departe, pasezi fructele cu blender-ul şi le amesteci cu mierea. Nectarul se toarnă în pahar și se bea cu fulgi sau cuburi de gheaţă.
Piersicile suculente sunt un izvor de sănătate deoarece conţin calciu şi compusi ai fierului, fiind recomandate femeilor însărcinate, persoanelor cu carenţe de minerale şi copiilor. În combinaţie cu pepenele galben (fruct cu un coţinut mare de apă) şi miere, piersicile îşi cresc din proprietăţile curative şi te hidratează din plin.