Adevărul despre 2022 îl știu miliardarii, iar ei au început deja să arunce cu banii: ce cred aceștia despre noul an

Adevărul despre 2022 îl știu miliardarii, iar ei au început deja să arunce cu banii: ce cred aceștia despre noul an

Oamenii de rând fac supoziții despre cât de bun va fi 2022 din punct de vedere economic, dar cel mai bine pot anticipa evenimentele persoanele care învârt în mâinile lor miliarde de dolari și care au conturile doldora de bani. Din fericire, după cum se comportă aceștia în primele zile din an, se pare că vin vremuri destul de bune.

Dacă vrei să vezi care e situația economică a lumii și încotro ne îndreptăm, cel mai bine ar fi să arunci o privire peste evoluția piețelor bursiere. Aici, marii investitori arată cât de încrezători sunt cu privire la viitorul apropiat, prin tranzacțiile pe care le fac.

Din fericire, 2022 are semne bune

Piețele bursiere au bubuit, în primele zile ale noului an. Investitorii par încrezători în evoluția economică pe termen scurt.

Bursele europene înregistrau luni dimineaţă un nivel record, semn că afaceriștii sunt optimiști și nu previzionează că ar veni peste noi vreun moment extrem de dificil sau de problematic, deși contextul în care ne aflăm este unul care presupune destul de multe provocări, dar și incertitudini.

Pieţele bursiere din Germania, Franţa, Italia şi Spania înregistrau creşteri între 0,6% şi 0,8%, în timp ce Bursa de la Londra este închisă luni.

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,6%, la 490,76 puncte, depăşind recordul din noiembrie de 490,58 puncte. Anul trecut, indicele a înregistrat un avans de 22,4%, a doua cea mai bună performanţă anuală din 2009, după ce investitorii au cumpărat masiv acţiuni, anticipând o redresare solidă a economiei mondiale, în urma succesului campaniei de vaccinare şi a măsurilor de stimulare.

Aceste cifre indică faptul că investitorii lumii privesc cu încredere către perioada următoare, iar acest lucru ar trebui să ne insufle și nouă o doză de optimism, inclusiv cu privire la evoluția crizei sanitare globale. E posibil, după cum arată piețele bursiere, ca pandemia să nu se mai dezvolte atât de agresiv ca până acum, dat fiind faptul că investitorii par să nu simtă pericole prea mari la orizont.

Citește și: