Cine e prima adversară a Simonei Halep din 2022. „Eu joc pentru bani” FOTO

Cine e prima adversară a Simonei Halep din 2022. „Eu joc pentru bani” FOTO
Simona Halep va întâlni o jucătoare australiană cu origini samoane în primul meci la simplu din 2022

Cine e prima adversară a Simonei Halep din 2022. Fostul lider mondial va debuta în noul sezon, în proba de simplu, miercuri, 5 ianuarie, a turneului Melbourne Summer Set 1. Simona Halep a jucat, marți, într-un meci de dublu al aceleiași competiții, unde a pierdut. Dar jucătoarea cu care se va confrunta la simplu e o mai veche cunoștință de-ale sale.

Cine e prima adversară a Simonei Halep din 2022

Cine e prima adversară a Simonei Halep din 2022.  Fostul lider mondial ajucat, marți, în cadrul probei de dublu de la Melbourne Summer Set 1. Perechea Simona Halep – Gabriela Ruse a fost învinsă de cuplul Bernarda Pera (SUA) – Katerina Periakova (Cehia), scor 2-6, 6-7.

Simona Halep va juca miercuri, la simplu, în primul tur de la Melbourne Summer Set 1, contra australiencei Destanee Aiava (21 de ani, 316 WTA). Partida va începe în jurul orei 11.30, ora României. Destanee Aiava este considerată una dintre ele mai talentate jucătoare din generația sa. În vârstă de 21 de ani, ea are origini samoane și ocupă locul 316 WTA.

Adversara Simonei Halep a trecut în turul 1 al calificărilor competiției de la Melbourne de chinezoaica Qiang Wang, jucătoare mult mai bine cotată, locul 104 în clasamentul WTA, scor 7-6 (11), 6-4. În turul 2 a învins o altă jucătoare din Australia, Taylah Person, scor 6-4, 6-4.

„Eu joc pentru bani”

Adversara Simonei Halep din primul tur de la Melbourne ocupă locul 316 WTA. Cea mai bună clasare a sa a fost locul 147 la simplu, în 11 septembrie 2017. Până acum, Destanee Aiava a câștigat 4 titluri ITF la simplu și trei la dublu, tot în ITF.

Ea a impresionat în 2016, pe când avea doar 16 ani și a câștigat la meciul de debut la Campionatele Australiene U18, iar apoi a primit un wild-card la Australian Open 2017. La acea dată, Aiava devenea primul jucător cu origini samoane, indiferent că e vorba de feminin sau masculin, care ajunge pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

Destanee Aiava este o figură cunoscută în Australia, recunoscută pentru firea sa deschisă. De altfel, ea a recunoscut cu sinceritate motivul pentru care joacă tenis.

„Eu joc pentru bani! Cu toții ne dorim o viață mai bună, așa că nu am de ce să mă ascund”, a recunoscut viitoarea adversară a Simonei Halep.

Destanee Aiava a câștigat până acum 520.000 de dolari din tenis, dar are o avere estimată la 3-5 milioane de dolari, conform wikispro.com. Ea este o figură populară pe Instagram unde postează adesea fotografii provocatoare. Simona Halep și Destanee Aiava s-au mai înfruntat și în 2018, în turul 1 la Australian Open.

A fost atunci o victorie în două seturi pentru Halep, care a avut, însă, emoții în prima manșă. Meciul s-a terminat 7-6, 6-1 în favoarea româncei, care era lider mondial la acea vreme. Dacă va trece de Aiava, Simona Halep o va întâlni în turul 2 chiar pe partenera sa de dublu, Gabriela Ruse.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI