19 ian. 2022 | 08:35

Actualizări uriașe pe WhatsApp: cum să folosești toate noile funcții

ACTUALITATE
Actualizări uriașe pe WhatsApp: cum să folosești toate noile funcții

WhatsApp testează noi funcții în aplicație și poți încerca unele dintre ele chiar acum.

Există o mulțime de modificări care vin la WhatsApp. Cele mai multe dintre aceste noi funcții sunt disponibile în versiunea beta – versiunea de testare a aplicației.

Aplicația beta este locul unde aplicația deținută de Meta testează mai întâi funcțiile noi, pentru a se asigura că funcționează corect. Numai după testarea beta, noile funcții ajung în aplicația generală de mesagerie.

Funcțiile au fost dezvăluite de către WABetaInfo, un site care difuzează în mod regulat noi actualizări ale aplicației. O funcție nouă a aplicației WhatsApp Desktop beta sunt noile culori pentru bulele de chat atunci când utilizezi Dark Mode.

Platforma de socializare testează, de asemenea, o nouă funcție pe iOS beta pentru activarea și dezactivarea reacțiilor la mesaje – o altă funcție nouă care urmează și despre care am scris mai multe aici.

De asemenea, pe WhatsApp beta pentru iOS, există un nou player global de note vocale. Acest lucru îți permite să contiplnui să ascultați note vocale chiar și atunci când treci la un alt chat. Se așteaptă ca această funcție să vină în curând pe Android. Deocamdată este disponibilă în versiunea beta pentru iOS, dar numai utilizatorii selectați o vor putea folosi.

Mai mult, WhatsApp a adăugat filtre de căutare avansată pentru persoanele care folosesc WhatsApp Business beta pe Android și iOS. Acest lucru îți permite să-ți filtrezi chaturile și mesajele folosind filtre speciale de căutare, inclusiv contacte, non-contacte și necitite.

Există și alte caracteristici în testare care nu pot fi încercate. Aceste funcții sunt previzualizate, dar nu au fost oferite încă în versiunea beta.

Una dintre ele este o actualizare a editorului de desene pentru WhatsApp pe Android. Vei avea noi creioane care-ți permit să mâzgălești pe imaginile tale WhatsApp. Există două creioane noi, aducând totalul la trei.

Compania dezvoltă, de asemenea, o funcție care poate estompa imaginile – atât pentru iOS, cât și pentru Android.

Cum să obții WhatsApp beta

Pentru a descărca versiunea beta pentru smartphone, trebuie să accesezi Google Play pe Android și să cauți WhatsApp. Derulează în jos pe pagină, până când vezi „Become a Beta Tester”.

Atinge butonul „I’m in” și apoi dă click pe „Join”, pentru a confirma. Acum, tot ce trebuie să faci este să aștepți actualizarea la versiunea beta a aplicației.

Aderarea la beta WhatsApp pe iPhone este mai dificilă și are o capacitate limitată.