Actualizarea importantă de la TikTok: dacă ai cont, te va afecta

Actualizarea importantă de la TikTok: dacă ai cont, te va afecta

TikTok crește din nou durata maximă a videoclipurilor de pe platformă, de această dată de la trei la zece minute.

„Astăzi, suntem încântați să începem să lansăm capacitatea de a încărca videoclipuri de până la zece minute, ceea ce sperăm că va dezlănțui și mai multe posibilități creative pentru creatorii noștri din întreaga lume”, a declarat un purtător de cuvânt TikTok pentru Engadget.

Serviciul a testat limita de timp mai lungă a videoclipurilor în ultimele luni. TikTok a mărit durata maximă a videoclipului de la 60 de secunde la trei minute, în iulie anul trecut.

TikTok crește durata maximă a videoclipurilor, de la trei la zece minute

Limita de timp crescută ar putea face din TikTok un concurent mai mare pentru YouTube (care l-a contracarat pe TikTok cu o funcție concurentă numită Shorts). Această actualizare ar trebui să ajute creatorii care se concentrează pe tutoriale de machiaj, gătit și alte tipuri de conținut care pot funcționează mai bine într-un format mai lung.

De asemenea, va fi mai puțină nevoie ca utilizatorii să-și împartă conținutul mai aprofundat în mai multe videoclipuri.

Cu toate acestea, au fost ridicate unele îngrijorări cu privire la actualizare, dat fiind faptul că TikTok este folosit pentru a împărtăși informații greșite legate de invazia Rusiei în Ucraina.

„Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația, cu resurse sporite pentru a răspunde la tendințele emergente și pentru a elimina conținutul care încalcă drepturile, inclusiv dezinformarea dăunătoare și promovarea violenței”, a spus purtătorul de cuvânt al TikTok. „De asemenea, colaborăm cu organizații independente de verificare a faptelor, pentru a ne ajuta în continuare eforturile de a ajuta TikTok să rămână un loc sigur și autentic”.

În acest context, TikTok s-a alăturat Facebook pentru a bloca accesul la două instituții media de stat ruse din Uniunea Europeană. Sputnik și RT nu mai pot posta pentru publicul din UE, iar paginile și conținutul lor nu vor mai fi accesibile utilizatorilor, a confirmat un purtător de cuvânt al TikTok.