Schimbarea WhatsApp de care nu știai că ai nevoie: te ajută enorm

Schimbarea WhatsApp de care nu știai că ai nevoie: te ajută enorm

Securitatea datelor tale partajate online este extrem de importantă, iar acum Meta este în proces de îmbunătățire a WhatsApp (inclusiv varianta web), astfel încât utilizatorii să se simtă un pic mai în siguranță.

Este vorba despre o nouă extensie, disponibilă acum tuturor celor care vor să folosească WhatsApp pe laptop sau desktop. Aceasta este menită să îmbunătățească securitatea, astfel încât tu să nu-ți mai faci griji că ceea ce vorbești sau partajezi se află în pericol de a fi accesat și de o a treia persoană, spre exemplu.

Cu toate astea, trebuie menționat că noul suport multi-device se află, în acest moment, în variantă beta, așadar perfecțiunea va mai avea de așteptat. Cu toate astea, e un început.

Extensia disponibilă în Chrome, Firefox și Edge te ajută să te simți în siguranță pe WhatsApp

Noua extensie, dezvoltată de Meta (compania mamă a WhatsApp, Facebook și Intagram), are ca scop principal îmbunătățirea securității pe aplicația de chat, dacă ai obiceiul să o folosești și pe laptop sau desktop, prin intermediul browserelor Firefox, Chrome sau Edge.

Ea poartă numele de Code Verify și se poate descărca din magazinele de aplicații aferente fiecărui browser menționat anterior.

Extensia va verifica codul din browser și va stabili dacă este identic și, mai ales, dacă el nu a fost modificat de o terță parte.

Într-o declarație de presă, reprezentanții Meta au subliniat importanța unei asemenea extensii, de vreme ce, imediat după lansarea multi-device pentru WhatsApp, din ce în ce mai mulți utilizatori au început să folosească WhatsApp în browser, simultan cu aplicația instalată pe telefonul mobil (fie el Android sau iOS).

Important de știut este că extensia Code Verify este una open-source, ceea ce înseamnă că dă posibilitatea utilizatorilor să descarce codul, ca mai apoi să-l folosească pe site-urile lor. Codul este disponibil pentru descărcare pe Github.

Citește și: