Top 10 cele mai bune telefoane la început de 2022: care este cel mai rapid smartphone

Top 10 cele mai bune telefoane la început de 2022: care este cel mai rapid smartphone

Nici nu a început anul bine, iar AnTuTu a publicat cea mai recentă ediție a top 10 cele mai bune telefoane. Aceasta este ediția pe decembrie a clasamentului, dar având în vedere că nu s-a lansat nimic nou, putem considera topul la fel de relevant și în prima parte din 2022.

Când vine vorba de smartphone-uri, fiecare dintre noi le alege pe criterii diferite. Unii se orientează către o cameră mai bună, alții către un procesor mai rapid. Nu puțin sunt cei care își doresc un telefon ieftin și bun. În cazul în care performanța este cel mai important criteriu pentru tine, acest top 10 cele mai bune telefoane din 2022 este perfect pentru tine.

top 10 cele mai rapide telefoaneTop 10 cel mai rapide telefoane din 2022, momentan

AnTuTu a publicat cea mai recentă ediție a clasamentului său lunar, pornind de la scorurile obținute în benchmark-ul omonim de către utilizatori obișnuiți cu terminale disponibile comercial. La fel ca acum o lună, ocupantul primului loc în top a rămas neschimbat din luna octombrie. Discutăm de telefonul de gaming Xiaomi Black Shark 4S Pro cu 16GB RAM și un procesor Qualcomm Snapdragon 888 Plus. Pe zona de mainstream, cu telefoane semnificativ mai accesibile, cea mai bună alegere pare să fie IQOO Z5 al celor de la Vivo.

În teorie, topul celor mai rapide telefoane ar trebui să conțină și gadgeturi cu procesoare Snapdragon 8 Gen 1, dar cei de la AnTuTu insistă pe faptul că sunt prea puține date disponibile cu astfel de dispozitive. În contextul în care Moto Edge X30 și Xiaomi 12 Pro sunt primele care vine dotate cu acele SoC-uri, sunt șanse mari ca în topul pe ianuarie, publicat la începutul lunii februarie, să ocupe primele poziții în același top.

Ca un detaliu interesant, Oppo Find N este primul telefon pliabil din top 10 cele mai performante smartphone-uri ale momentului. Deși Galaxy Z Fold are mai mulți ani pe piață, niciodată nu a reușit această performanță.