Această platformă de criptomonede blochează mii de portofele legate de Rusia

Această platformă de criptomonede blochează mii de portofele legate de Rusia

Platforma de tranzacționare cu criptomonede Coinbase a blocat 25.000 de adrese de portofele electronice legate de Rusia.

Platforma a declarat că adresele erau legate de persoane sau entități rusești despre care se credea că s-au implicat în activități ilicite. Adresele au fost blocate din cauza temerilor că monezile digitale ar putea fi folosite în scopuri ilegale, conform BBC.

Directorul juridic al Coinbase, Paul Grewal, a făcut anunțul pe blogul companiei. El a subliniat modul în care schimbul cripto se conforma noilor reguli impuse din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia. Acest lucru înseamnă că nu există acces pentru persoanele sancționate și include „analiza blockchain sofisticată” pentru a identifica conturile legate indirect de utilizatorii interziși.

„Coinbase blochează peste 25.000 de adrese legate de persoane sau entități rusești despre care credem că se implică în activități ilicite, multe dintre ele pe care le-am identificat prin propriile noastre investigații proactive”, a scris Paul Grewal. „Le-am împărtășit guvernului pentru a sprijini în continuare aplicarea sancțiunilor. Sancțiunile joacă un rol vital în promovarea securității naționale și în descurajarea agresiunii ilegale, iar Coinbase sprijină pe deplin aceste eforturi ale autorităților guvernamentale”.

Guvernul SUA a cerut platformelor cripto să se asigure că oligarhii ruși nu pot folosi monedele virtuale pentru a evita sancțiunile. Dar mulți rezistă presiunii atât din partea guvernului Ucrainei, cât și a politicienilor americani și europeni de a merge mai departe și de a interzice toți utilizatorii ruși, pe fondul îngrijorării că rușii obișnuiți ar putea folosi criptomonedele ca element de salvare după ce valoarea rublei a scăzut la un nivel record.

Cea mai nouă lovitură pentru Bitcoin vine din Rusia: după scumpirile la gaz, rușii devalorizează criptomonede

În contextul în care minatul de criptomonede a devenit o gaură neagră energetică, iar aura de ilegalitate din jurul plăților efectuate cu Bitcoin nu va dispărea complet niciodată, cea mai nouă lovitură la adresa criptoactivelor nu vine ca o surpriză.

În timp ce în anumite țări poți ajunge să-ți cumperi un apartament în Bitcoin sau să-ți primești salariul în criptomonede, în altele, interdicțiile la adresa criptoactivelor iau amploare. Cea mai recentă tentativă de a pune bețe în roate amatorilor de Bitcoin, Ether, Dogecoin și altele vine din Rusia și este una cât se poate de serioasă.

Citește și: