Această companie investește masiv în producția de semiconductori

Această companie investește masiv în producția de semiconductori

Bosch a anunţat că va investi încă 250 de milioane de euro în extinderea facilităţii de producere a cipurilor la uzina sa din Reutlingen, în Germania. Producția de semiconductori din întreaga lume e afectată.

Conform Reuters, furnizorul de componente auto, a alocat, la unitatea din Reutlingen, 50 de milioane de euro din totalul de 400 de milioane de euro pe care compania i-a pus deoparte anul trecut pentru cheltuielile necesare cu producţia de cipuri în 2022, la fabricile din Reutlingen, Dresda şi la facilitatea de testare din Penang, Malaysia.

Cei mai mulți bani au fost alocați pentru extinderea fabricii de plăcuţe semiconductoare de 300 de milimetri din Dresda, inaugurată în iunie.

Capacitatea suplimentară de producţie de la Reutlingen va intra în funcţiune în 2025, potrviti companiei Bosch.

„Cererea de cipuri continuă să crească cu o viteză ameţitoare. Având în vedere situaţia actuală, ne extindem sistematic producţia de semiconductori, astfel încât să putem oferi clienţilor noştri cea mai bună susţinere posibilă”, a declarat recent Volkmar Denner, preşedintele Consiliului de Administraţie al Robert Bosch GmbH.

Soluția pentru criza globală de cipuri și semiconductori vine de la Intel: cât costă

Potrivit The Wall Street Journal, se pare că gigantul de cipuri a încheiat un acord pentru achiziționarea companiei israeliene de cipuri Tower Semiconductor. Intel a anunțat că a achiziționat Tower Semiconductor pentru 5,4 miliarde de dolari sau 53 de dolari per acțiune în numerar.

CEO-ul companiei, Pat Gelsinger, a declarat: „Portofoliul de tehnologie de specialitate al Tower, acoperirea geografică, relațiile profunde cu clienții și operațiunile de prim-serviciu vor ajuta la extinderea serviciilor de turnătorie ale Intel și la promovarea obiectivului nostru de a deveni un furnizor major de capacitate de turnătorie la nivel global”.

Compania Tower, care are o valoare de piață de aproximativ 3,6 miliarde de dolari, produce diferite tipuri de cipuri pentru clienții din diverse industrii, inclusiv producătorii de automobile și producătorii de echipamente medicale și industriale.

Citește și: