Accident în Gorj. Un tir a rămas suspendat pe un parapet, după ce șoferul a pierdut controlul volanului

Accident în Gorj. Un tir a rămas suspendat pe un parapet, după ce șoferul a pierdut controlul volanului

Un TIR a rămas suspendat pe un parapet în județul Gorj, după ce conducătorul auto a pierdut controlul volanului. Autotrenul a rămas suspendat pe bordura înaltă de un metru vreme de câteva ore. În ciuda eforturilor șoferului de a redresa mastodontul, vehiculul nu a putut fi dat jos de pe parapet. Bărbatul s-a ales cu amendă.

TIR rămas suspendat pe delimitatorul dintre benzile de mers

Un șofer de TIR a pierdut controlul volanului şi a ajuns peste un parapet, pe DN 67, în zona localității Câmpu Mare din judeţul Gorj. A parcurs o distanță de aproximativ 70 de metri, în încercarea bărbatului de a-și redresa camionul, dar nu a reuşit. Mastodontul a rămas suspendat pe-o parte pe bordura înaltă de un metru. Conducătorul auto nu a fost rănit.

Șoferul s-a urcat cu TIR-ul pe un parapet amplasat pe DN 67, în zona localității Câmpu Mare, Gorj. Bărbatul susține că a pierdut controlul volanului și a încălecat delimitatorul cu roțile de pe partea stângă. A mers așa aproximativ 70 de metri și a oprit. În zonă s-a circulat doar pe o bandă. La fața locului a fost trimisă o macara pentru a ridica vehiculul de mare tonaj și a-l repune pe roți.

Autotrenul a fost coborât cu o macara

În cele din urmă, TlR-ul blocat pe parapetul de delimitare a fost coborât cu o macara. Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea polițiștilor rutieri, care au dirijat traficul. Evenimentul rutier s-a produs în zona Câmpu Mare, în apropiere de Bengești Ciocadia. Zona este cunoscută pentru accidente rutiere.

Șoferul a fost amendat de polițiști

Oamenii legii l-au sancționat contravențional pe șofer, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amenda în cuantum de 870 de lei, pentru încălcarea marcajului longitudinal continuu”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj, potrivit presei locale.

Accident grav în judeţul Gorj

Luna trecută, un bărbat a murit şi alte cinci persoane au fost rănite într-un accident rutier grav pe DN 67D, în judeţul Gorj. Au fost implicate două autoturisme. Au intervenit două autospeciale pentru descarcerare şi o autospecială SMURD din cadrul ISU Gorj, dar şi patru ambulanţe din cadrul SAJ Gorj. În urma impactului violent, o victimă a rămas încarcerată şi inconştientă. Din păcate, bărbatul nu a putut fi salvat. Ceilalți cinci răniți, cu vârste cuprinse între 6 şi 54 de ani, au fost duși la UPU Târgu Jiu.

„Din cercetările efectuate la faţa locului, s-a stabilit că un bărbat, de 50 de ani, din comuna Godineşti, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 D, din direcţia Peştişani către Targu-Jiu, ar fi efectuat manevra de depăşire a unui autoturism, iar în momentul pătrunderii pe sensul opus de circulaţie, acesta ar fi intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus de un bărbat, de 40 de ani, din comuna Runcu, care se deplasa din direcţia Târgu-Jiu către Peştişani”, a anunțat Poliţia Judeţeană Gorj.

Celălalt şofer implicat în accident a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul ieșind negativ.

Citește și: