Accident grav pe DN21. Mai multe persoane sunt încarcerate, după ce 4 mașini s-au lovit

Accident grav pe DN21. Mai multe persoane sunt încarcerate, după ce 4 mașini s-au lovit

Un incident grav rutier a avut loc, vineri, pe DN 21 Slobozia-Brăila, lângă localitatea Iazu. Potrivit informațiilor, implicate în accident au fost numai puțin de patru autoturisme.

Incident rutier în Vinerea mare. Patru persoane au rămas încarcerate în urma accidentului

În urma impactului, patru persoane au fost încarcerate și au mai multe răni. Traficul rutier a  rămas paralizat pe ambele sensuri pentru a permite intervenţia echipajelor specializate.

„Pe DN 21 Slobozia-Brăila, în apropierea localităţii Iazu, judeţul Ialomiţa, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate patru autovehicule. În urma coliziunii, patru persoane sunt încarcerate, cu diferite leziuni”, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Autoritățile române au venit cu un plan bine pus la punct pentru a reduce numărul de accidente. Decizia a fost luată după ce România a ajuns din nou în topul rușinii, ocupând prima poziție în ceea ce privește decesele cauzate de accidentele rutiere.

Astfel, nu mai puțin de 300 de radare fixe și 500 de camere de supraveghere. Șoferii vor fi înştiinţaţi automat că au primit o amendă
Autoritățile române, mai exact Ministerul de Interne şi cel al Transporturilor s-au angajat să reducă la jumătate, până în 2030, numărul locurilor periculoase din țară unde se produc accidente rutiere.

În acest scop, autoritățile au în plan să cumpere 1.000 de limitatoare de viteză, 500 de camere de supraveghere și 300 de radare fixe.

De altfel, în această vacanță de Paște, șoselele din România au fost luate cu asalt. Poliția Română a anunțat că va mări numărul de agenți pe străzi, dar au adus și o serie de recomandări. Astfel, în aceste zile, aproape 1.500 de agenți vor fi pe străzi pe perioada minivacanței de sărbătorile pascale. Aceștia vor fluidiza traficul și vor acționa pentru reducerea riscurilor de accidente rutiere.

“În perioada sărbătorilor Pascale acționăm zilnic în medie cu 1500  de polițiști rutieri, care au în dotare aparate radar,  în scopul prevenirii producerii accidentelor de circulație și pentru fluidizarea traficului rutier”, a explicat comisarul.

Acesta a explicat și faptul că o parte din aceste efective au fost trimise pe autostrada A2 București – Constanța pentru a combate depășirile vitezei legale.

 

Citește și:
Etichete: