A fost anunțat un nou rival pentru Tesla: la ce să ne așteptăm de la Pear și Ocean

A fost anunțat un nou rival pentru Tesla: la ce să ne așteptăm de la Pear și Ocean

Prețul de pornire al modelului Pear de dimensiuni compacte va fi mai mic de 30.000 de dolari, a promis producătorul auto.

Fisker a luat 4.000 de rezervări pentru mașina electrică compactă Pear, care este programată pentru producție în 2024, a declarat fondatorul companiei Henrik Fisker.

Mașina va dispune de un parbriz inovator înconjurător, pe care compania l-a previzualizat într-o nouă imagine teaser a Pear.

Prețul de pornire al Pear va fi mai mic de 30.000 de dolari, a promis Fisker.

Compactul se va alătura modelului de debut al Fisker, SUV-ul electric de dimensiuni medii Ocean, care urmează să intre în producție de serie pe 17 noiembrie, a declarat compania.

Ocean va fi fabricat în Graz, Austria, de către unitatea de producție contractuală a Magna International, Magna Steyr.

Pear, între timp, va fi construit în SUA de producătorul taiwanez Foxconn, la o fostă fabrică a General Motors din Lordstown, Ohio.

Foxconn a finalizat achiziția fabricii în mai.

O adevărată revoluție auto

Pear, care este prescurtarea de la Personal Electric Automotive Revolution, va fi susținută de noua platformă dezvoltată de Fisker numită SLV1, care este „totul despre reducerea pieselor și a costurilor”, a spus producătorul auto.

Pear va avea „arhitectură electrică cu adevărat revoluționară”, cu sisteme de calcul centrale care înlocuiesc mai multe unități electronice de control.

Compania își propune să construiască  un „minim” de 250.000 de Pear anual, odată ce uzina din Lordstown va atinge capacitatea maximă.

Având în vedere experiența limitată a producției de vehicule a lui Foxconn și Fisker, va fi mult mai dură decât Ocean.

Foxconn, cunoscut pentru fabricarea iPhone-ului Apple, a prezentat anul trecut două concepte electrice pe care a spus că le va construi pentru noii clienți de automobile, dintre care unul va fi pentru Yulon Motor din Taiwan.

Parteneriatul Fisker cu Magna Steyr pentru modelul Ocean a asigurat o experiență lină către producție pentru primul vehicul al companiei, care a fost înființată în 2016.

Fisker a spus că Magna a construit 55 de prototipuri înainte de începerea producției în masă în noiembrie.

Fisker are 56.000 de rezervări pentru mașină și 5.000 de precomenzi, pentru care clienții au plătit depozite nerambursabile, a spus Fisker.

Prima variantă a SUV-ului care va fi construită va fi modelul de lansare Ocean One, care începe de la 68.999 de dolari.

Cel mai accesibil Ocean Sport, care începe de la 37.500 de dolari, va fi disponibil din al treilea trimestru al anului 2023, a spus Fisker.