Foxconn a dezăluit primele sale mașini electrice: cu ce ne uimește producătorul iPhone-urilor

Foxconn a dezăluit primele sale mașini electrice: cu ce ne uimește producătorul iPhone-urilor

Foxconn a dezvăluit primele sale vehicule electrice, o etapă care ar putea spori șansele producătorului taiwanez de a lucra la proiectul auto al celor de la Apple.

Modelele SUV și sedan introduse sunt vehicule concept pe care producătorul intenționează să le construiască pentru clienții auto, mai degrabă decât să le vândă sub marcă proprie. Vehiculele au fost fabricate de Foxtron, o întreprindere deținută de Foxconn și producătorul auto taiwanez Yulon Motor.

Sedanul a fost dezvoltat în comun cu compania italiană de design Pininfarina. Acesta va fi vândut de un producător de vehicule nespecificat, în timp ce SUV-ul va fi vândut sub una dintre mărcile Yulon și este programat să intre pe piața din Taiwan în 2023.

Mai mult, Foxconn a anunțat și autobuzul electric, care va fi livrat unui furnizor local de transport anul viitor.

Apple Car

Mașina Apple ar fi premiul final pentru orice producător de vehicule electrice. Este posibil ca relația puternică pe care o are cu gigantul american să lucreze în favoarea companiei taiwaneze. Parteneriatul s-a dezvoltat pe măsură ce Apple a adăugat noi categorii de produse, iar compania reprezintă acum aproximativ 50% din vânzările anuale ale Foxconn.

Orice automobil Apple este încă departe de lansare și compania a suferit eșecuri, inclusiv plecarea recentă a șefului proiectului său de mașini către Ford. Mașina proiectată de Apple este un paradox, pe de-o parte este unul dintre produsele sale cele mai așteptate, dar în același timp compania nu a spus în mod public aproape nimic despre el.

În comparație, producătorii de automobile, cum ar fi Tesla, Volkswagen Group și Hyundai, produc deja modele de mașini electrice și cheltuiesc miliarde de dolari pentru dezvoltarea produselor.

Totuși, Foxconn a făcut unele progrese. Are un acord de producție cu Fisker și un parteneriat cu conglomeratul de stat PTT din Thailanda. De asemenea, s-au încheiat pacte cu Stellantis și Zhejiang Geely Holding.