A criticat-o, până a investit în ea: câți bani a băgat Elon Musk în platforma Twitter

A criticat-o, până a investit în ea: câți bani a băgat Elon Musk în platforma Twitter

Elon Musk a preluat 9% din acțiunile Twitter, pachet  în valoare de 2,89 miliarde de dolari. Ca urmare a acestei investiții, acțiunile Twitter au urcat cu peste 25%.

Așadar, directorul general al producătorului american de automobile electrice Tesla a devenit cel mai mare acționar extern al Twitter, conform CNBC. Cu toate acestea, recent, Musk a anunțat că se gândește să înființeze o platformă nouă de social media.

Astfel, Musk deține 73.486.938 de acțiuni ale Twitter, ceea ce reprezintă un pachet pasiv de 9,2% din companie, potrivit unui dosar 13G al Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse, publicat luni. Miza este în valoare de 2,89 miliarde de dolari, pe baza prețului de închidere al Twitter vineri.

Musk este un utilizator polific al Twitter, având peste 80 de milioane de followeri. El a fost foarte critic cu privire la rețeaua de socializare și a politicilor acesteia. El a afirmat că Twitter subminează democrația prin nerespectarea principiilor libertății de exprimare.

Anunțul inedit al lui Elon Musk, pe Twitter: ce se întâmplă cu acțiunile Tesla

Elon Musk a spus pe Twitter că va lăsa utilizatorii platformei să decidă dacă ar trebui să vândă 10% din cele 170,5 milioane de acțiuni pe care le deține la Tesla, iar 58% dintre cei peste 3,5 milioane de alegători au spus „da”. Un gest care șochează, așa cum ne-a obișnuit magnatul.

Musk, fondatorul și CEO-ul companiei, a postat sondajul, care spunea: „Se face mult caz în ultimul timp de câștigurile nerealizate ca un mijloc de evitare a impozitelor, așa că propun să vând 10% din acțiunile mele Tesla. Susțineți asta?”.

Musk nu primește niciun salariu de la Tesla. Cele 170,5 milioane de acțiuni ale sale de la Tesla aveau o valoare de 208,3 miliarde de dolari la încheierea tranzacționării. La prețul de 1.222,09 USD per acțiune, 10% dintre aceștia ar fi evaluați la 20,8 miliarde USD. Cu o rată de impozitare a câștigurilor de capital pe termen lung de 20% pentru cineva din categoria de venit a lui Musk, o factură fiscală din vânzare s-ar apropia de 4,2 miliarde de dolari.