Anunțul inedit al lui Elon Musk, pe Twitter: ce se întâmplă cu acțiunile Tesla

Anunțul inedit al lui Elon Musk, pe Twitter: ce se întâmplă cu acțiunile Tesla

Elon Musk a spus pe Twitter că va lăsa utilizatorii platformei să decidă dacă ar trebui să vândă 10% din cele 170,5 milioane de acțiuni pe care le deține la Tesla, iar 58% dintre cei peste 3,5 milioane de alegători au spus „da”.

Musk, fondatorul și CEO-ul companiei, a postat sondajul sâmbătă după-amiază, care spunea: „Se face mult caz în ultimul timp din câștigurile nerealizate ca un mijloc de evitare a impozitelor, așa că propun să vând 10% din acțiunile mele Tesla. Susțineți asta?”

El a adăugat că va urmări rezultatul sondajului indiferent de direcția pe care o va urma, dar nu a anunțat încă ce va face, dacă va face ceva.

Musk nu primește niciun salariu de la Tesla. Cele 170,5 milioane de acțiuni ale sale de la Tesla aveau o valoare de 208,3 miliarde de dolari la încheierea tranzacționării. La prețul de 1.222,09 USD per acțiune, 10% dintre aceștia ar fi evaluați la 20,8 miliarde USD. Cu o rată de impozitare a câștigurilor de capital pe termen lung de 20% pentru cineva din categoria de venit a lui Musk, o factură fiscală din vânzare s-ar apropia de 4,2 miliarde de dolari.

Musk cel mai bogat om fără salariu

El deține 80% din acele 170,5 milioane de acțiuni Tesla de la oferta publică inițială a companiei în 2010. Pe lângă acțiunile pe care le deține în prezent, are opțiunea de a cumpăra alte 73,5 milioane de acțiuni. Nu este clar dacă acele acțiuni ar fi luate în considerare în participațiile sale dacă Twitter-ul îl convinge să vândă 10% din participația sa în companie. O investigație ProPublica  a constatat că Musk nu a plătit impozite federale pe venit în 2018, iar în 2017 a plătit doar 65.000 de dolari.

„Rețineți, nu iau un salariu în numerar sau un bonus de nicăieri. Am doar acțiuni, astfel că singura modalitate prin care pot plăti taxe este să vând acțiuni”, a scris Musk pe Twitter sâmbătă.

Citește și: