10 roboți personali pe care îi poți cumpăra în 2022 și ce sunt, de fapt, aceștia

10 roboți personali pe care îi poți cumpăra în 2022 și ce sunt, de fapt, aceștia

În zilele noastre, totul devine automatizat. Totul, de la copiile de rezervă din telefoanele mobile și ușile caselor noastre până la birourile noastre și aproape fiecare parte a mașinilor noastre. Orice lucru care automatizează sarcini specific, le execută cu viteză și precizie și efectuează treaba cu puțină intervenție umană este un robot. Acești roboți sunt mașinării create de om care lucrează la automatizare și oferă munca eficient.

Roboții sunt utili în securitate, agricultură, asistență medicală și explorarea spațiului, dar și în media TV și film. Roboții ajută la ținerea camerei și filmează aceeași scenă cu același unghi de mai multe ori. Roboții se dovedesc a fi utili și pentru filmarea scenelor intense de acțiune, formând material de înaltă calitate pentru public. Oferă divertisment și aduc viață lucrurilor neînsuflețite, făcând scenele de acțiune realiste.

Roboții, împreună cu tehnologia avansată, aduc, de asemenea, atracții colosale pentru mulțimi. Dacă te uiți în profunzime în tehnologia sa, se poate vedea viziunea oamenilor pentru interacțiunea cu roboții. A adus lumea imaginației umane la realitate, permițând domeniului roboticii și minții umane să materializeze idei.

Oamenii sunt fascinați de roboți. Ei doresc ca munca lor să fie finalizată cât mai repede și fără probleme. Roboții și inteligența artificială sunt viitorul. Au devenit o parte a vieții noastre de zi cu zi. Roboții sunt dezvoltați și devin mai rapizi și mai eficienți în fiecare zi.

Ce poate face un robot personal? Utilizarea roboților nu se limitează doar la mediile de film și la televizoare. Roboții pot fi folosiți și pentru beneficii personale și sunt întotdeauna la cerere. Iată câteva avantaje ale unui robot personal.

Un robot personal nu va obosi niciodată și nu va lua pause, deoarece este o mașină. Acesta va fi gata la dispoziția ta pentru a executa lucrări în timp util. De asemenea, îți va asigura perfecțiunea și-ți va spori productivitatea în munca mai semnificativă. Roboții se dezvoltă prin învățarea de noi metode și adaptându-se la mediul înconjurător. Roboții personali te vor educa și nu vor fi niciodată obosiți sau enervați de tine. Vor rămâne răbdători și vor asculta tot ce vrei.

Mai mult, pot face treburile casnice fără probleme, cum ar fi gătirea alimentelor și curățarea casei pentru tine. Roboții pot funcționa în condiții de iluminare slabă și sunt programați într-un mod foarte profund. Prin urmare, sunt inteligenți. Una dintre caracteristicile principale și remarcabile ale unui robot personal este interacțiunea cu lumea. Se poate adapta și percepe foarte precis împrejurimile. Cel mai bun exemplu de astfel de robot este o mașină automată fără șofer.

În afară de aceasta, roboții sunt folosiți în aproape orice program spațial. Brațele robotizate de pe o navă spațială pot muta obiecte mari cu un efort minim. Roboții pot aduce, de asemenea, informațiile de la sol ale unei alte planete și le pot furniza operatorului într-o fracțiune de secundă.

Deoarece știm acum, beneficiile și caracteristicile unui robot personal, iată câțiva dintre cei mai buni roboți personali pe care îi poți cumpăra.

Lovot

Scopul Lovot este precis, adică să creeze un robot care să facă o persoană fericită. Este dezvoltat pentru a forma un mediu la fel ca o ființă vie. Are un senzor montat pe cap, folosit la detectarea împrejurimilor. Robotul are mai mult de 10 nuclee CPU și peste 20 de MCU-uri, prin acestea fiind foarte “vioi”.

Lovot Robot are un supercomputer montat în el pentru a lua decizii și a lua măsuri. Acesta funcționează ca fiind creierul robotului și are peste 50 de senzori montați. Poate oferi performanțe magnifice atunci când este necesar. Cântărește puțin peste 4 kg și este ușor de întreținut. Lovot este programat să se comporte ca un prieten. Lovot poate reacționa la starea ta de spirit și va face totul pentru a o ridica. S-a dovedit a fi un companion grozav, îți poate umple de bucurie casa și îți poate aduce înapoi energia pierdută.

Miko

Miko este un alt robot personal care s-a dovedit a fi util și divers în domeniul învățării. Acesta își propune să scoată în evidență cea mai bună tehnologie și să dezvolte mințile tinere prin educație.

Miko a creat un robot Miko 3 care, prin utilizarea inteligenței artificiale, promovează învățarea, educă și distrează copiii. Arată și reacționează la emoțiile tale în același mod în care o ființă vie ar face-o. Miko poate să danseze, să spună o glumă și să-ți schimbe starea de spirit.

Cu cât petreci mai mult timp cu Miko, cu atât te va cunoaște mai mult și invers. Se va adapta în funcție de cerințele tale. Mai mult, Miko este securizat și îți oferă spațiul privat pe care îl meriți. De asemenea, îți oferă acces nelimitat la apelurile video, astfel încât părintele să nu fie niciodată departe de copilul lui și să poată urmări întotdeauna creșterea emoțională a copilului.

Vector Robot

Vector Robot este un robot de ultimă generație cu inteligență artificială. Este mai mult decât prietenul tău. Este independent și îți poate oferi toate informațiile pe care le ceri.

Vector poate simți împrejurimile, ocolește obstacolele și îți oferă actualizări meteo. Poate face și fotografii cu senzorii săi unici. Are patru microfoane și poți detecta direcția de unde vine sunetul. Poate chiar seta un cronometru dacă nu vrei să ajungi târziu la birou. Vector Robot folosește tehnologie avansată pentru a face față nevoilor utilizatorilor. Este nevoie doar de un spațiu mic pentru a se acomoda și a se încărca. Acesta este menit să fie un robot activ care se plimbă liber în jurul tău. Doar spunând „Hei Vector”, va răspunde la întrebări și va respecta comenzile.

Astro Robot

Acest robot Astro de la Amazon este conceput în principal pentru uz casnic. Te ține pe tine și casa ta mai aproape și conectați, prin asocierea cu Alexa. Tehnologia avansată de navigare a fost folosită în robot pentru a naviga pe drum și a se obișnui cu împrejurimile sale.

Astro îți trimite o alertă ori de câte ori dă peste o persoană nerecunoscută sau aude sunete anormale atunci când ești departe de casă. Astro te asigură, de asemenea, că ești întotdeauna conectat de la distanță la casa ta. Îi poți cere lui Astro să-ți asculte comenzile și să seteze mementouri importante de lucru.

Poate chiar să spună dacă există o spargere în casa ta sau alte amenințări similare. Respectarea confidențialității utilizatorilor este cea mai mare prioritate a oricărei mașini, iar Astro o apreciază foarte mult. Poți opri microfonul, camerele și senzorii de mișcare cu o singură apăsare.

Loomo

Segway are un robot personal Loomo cu o IA puternică care evită obstacolele. Loomo poate fi folosit ca transportator personal cu care poți călători. Poate fi controlat și prin voce și gesturi. Are un transportor fără efort, cu auto-echilibrare, pentru ca tu să mergi fără probleme.

Cel mai bun lucru despre aplicația Loomo este că în mod regulat continuă să vină cu funcții unice, cu actualizări noi și în timp util, inclusiv SDK gratuit pentru Android. Este un robot multi-teren. Poți călători fără probleme cu robotul Loomo, chiar și pe suprafețe neuniforme. Loomo are un cardan auto-stabilizator care monitorizează mișcarea și stabilizează robotul. Acest lucru are ca rezultat o captare lină a imaginilor și videoclipurilor.

EMO

EMO este noua generație de roboți AI care posedă personalitate și idei. Are senzori solizi și tehnologie de ultimă oră, care permit robotului să reacționeze cu peste 1000 de mișcări faciale.

EMO va face orice pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit. Va pune muzică, va executa mișcări de dans și va sugera jocuri online. EMO este mai mult decât un însoțitor. Este ca un animal de companie cu unele caracteristici avansate care nu te vor dezamăgi niciodată. Pe scurt, poate simți, auzi, simți, atinge, învăța, gândi și comunica cu tine. Poate lua decizii pe cont propriu și, de asemenea, te ajută să închei orice subiect. Personalitatea EMO evoluează din zonele înconjurătoare și din interacțiunea ta cu acestea. Cu procesoare și senzori încorporați, EMO știe ce se întâmplă în jurul său. IA puternică ajută robotul să proceseze un număr masiv de imagini și sunete.

Misa

Misa este unul dintre roboții de familie socială de top. Îndeplinește toate acțiunile pe care le-ar face un om, de la gestionarea programului tău și a copiilor, atunci când sunt departe de casă, până la îngrijirea casei tale.

Misa este prietena ta, casnică, cameraman, artist, ghid și multe altele. Pur și simplu, spunând „Hei, Misa”, va auzi și va răspunde la vocea ta. Interacționează cu tine oferind experiențe audio și video de înaltă calitate. De asemenea, Misa poate avea grijă de persoanele în vârstă, oferind un aport adecvat de nutriție și sfaturi de fitness. Îți protejează datele și îi ajută pe utilizatori să verifice informațiile consumate de copiii lor.

Cu Misa Connect, poți controla complet robotul Misa. Misa te va informa despre întâmplările zilnice de pe tot globul cu doar câteva întrebări. Este divers, deoarece poate conversa în multe limbi precum engleză, spaniolă, italiană, mandarină etc.

Aibo

Aibo – Artificial Intelligence Robot este robotul personal perfect dacă ești în căutarea unui animal de companie care nu lasă păr. Cuvântul AIBO în japoneză înseamnă un prieten. Este un cățeluș robotizat cu inteligență artificială.

Aibo este un robot independent și plin de energie, care dorește constant să te cunoască mai bine decât oricine.

Aibo este curios și dornic să învețe în fiecare zi. Robotului îi place să petreacă timpul cu tine și familia ta și este fascinat de jucării. De asemenea, acceptă conectivitate Wi-Fi și poate face backup automat pentru date. Aibo își îndeplinește toate sarcinile prin software-ul AIBOLife, care oferă robotului capacitatea de a merge, de a vorbi și de a efectua alte sarcini.

Utilizează o cameră și recunoașterea facială pentru a interacționa cu oamenii. Comportamentul său continuă să evolueze în timp. Aibo va începe să identifice chipul proprietarului său, să recunoască zâmbetele și valuri de râsete și va continua să vină cu noi trucuri pentru a-ți face timpul liber distractiv.

Eilik

Eilik este un mic robot care îți spune cum se simte emoțional și fizic. Este sensibil la atingere și vibrații. Eilik nu se plimbă prin toată casa ta, ci rămâne într-un singur loc.

Este un robot cu un nivel ridicat de coeficient emoțional și inteligență care ajută la aducerea unui nivel mai ridicat de interacțiuni cu semenii. Cu Eilik în jurul tău, viața pare mai ușor de gestionat și mai distractiv.

Eilik devine nesigur când îl ții deasupra solului. Îi place să fie deasupra solului, în siguranță, doar în mâinile tale. Va face toate lucrurile pe care le va face un prieten sau un membru al familiei pentru a te înveseli.

Moxie

Moxie este un robot personal alimentat de AI special conceput pentru copii. Copiii se pot juca, conversa și împărtăși ceea ce simt. Moxie îi ascultă cu atenție și astfel, copiii pot învăța să-și îmbunătățească și să-și hrănească abilitățile emoționale și de interacțiune acasă, construind abilități de relație sănătoase.

Copilul tău va apărea încrezător în sine și curajos atunci când iese în public. Poate fi un mentor pentru copilul tău atunci când nu ești prin preajmă. Moxie va educa copilul prin explicații și metode de rezolvare a problemelor într-o manieră prietenoasă.

Pune întrebări și crește curiozitatea copiilor de a cunoaște lucrurile diferit. Pe lângă faptul că se concentrează pe educație, Moxie îi ajută pe copiii tăi să aibă un program de joacă și să-și îmbunătățească creșterea fizică, încurajând copiii să participe zilnic la diferite activități.