30 iun. 2021 | 11:00

Zoom se reinventează și aduce videoconferințele în secolul 21: cum te va ajuta enorm

ACTUALITATE
Zoom se reinventează și aduce videoconferințele în secolul 21: cum te va ajuta enorm

Zoom este una dintre companiile care au devenit omniprezente în perioada pandemiei și, nu de puține ori, a ajuns să fie folosită ca verb. Pentru a-și menține însă relevanța în competiție cu Microsoft Teams, tocmai a făcut o achiziție cu o semnificație deosebită.

Oficialii Zoom au anunțat intenția de a achiziționa Karlsruhe Information Technology sau Kites. Acesta din urmă este un startup nemțesc specializat în utilizarea rețelelor neurale și inteligenței artificiale cu scopul realizării de traduceri în timp real dintr-o serie de limbi străine. Practic, ar trebui să poți vorbi cu un partener de afaceri din Japonia, unul din Germania și altul din India în timp real și toată lumea va înțelege pe toată lumea, fără să cunoască limba respectivă.

La momentul de față, Kites nu este o companie foarte mare, dar se pare că face ceva grozav, iar echipa mică formată din aproximativ zece cercetători are legături strânse cu Institutul de Tehnologie Karlsruhe. În mod previzibil, cei de la Zoom nu au dezvăluit particularitățile financiare ale înțelegerii, dar au făcut totuși public faptul că startup va facilita integrarea funcției de traducere în timp real pe platforma sa.

Pornind de la această achiziție, pe viitor,sunt șanse mari ca Zoom să-și stabilească un centru de cercetare și dezvoltare în Germania. ”Căutăm în mod constant noi mijloace prin care să livrăm fericire utilizatorilor noștri și să sporim productivitatea întâlnirilor, iar soluțiile de traducere asistată de rețele neurale vor fi fundamentale în îmbunătățirea platformei noastre pentru clienții Zoom din fiecare colț al mapamondului”, a atras atenția Velchamy Sankarlingam, directorul de produs și inginerie din cadrul Zoom.

Dincolo de Microsoft Teams, această achiziție va ajuta Zoom în competiția cu soluțiile de videochat de la Cisco. Gigantul din domeniul rețelisticii tocmai a integrat un algoritm de traducere în timp real în software-ul său Webex. Rămâne să vedem cât timp va trece de la achiziția Kites până la integrarea traducerii automat în Zoom.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele