Zece gesturi banale pentru care poți fi arestat în străinătate

Călătoriile sunt cele mai frumoase experiențe cu care ne alegem în viață. Experimentăm societăți diferite, cunoaștem culturi interesante, vedem locuri pitorești și uneori…ne trezim arestați fără să știm exact de ce.

Gesturi banale pentru care poți fi arestat

Pe mapamond există locuri în care legile contravin obișnuințelor noastre. Așadar, ne putem alege cu o amendă sau putem ajunge chiar după gratii, dacă nu ne informăm înainte de a vizita zona respectivă.  Iată topul celor mai ciudate 10 legi din lume pentru a căror încălcare poți ajunge la închisoare.

10. Mașină murdară în Dubai

Dacă ai ales să-ți petreci vacanța în Dubai și vrei să închiriezi un automobil în loc de cămilă, e treaba ta să ai mereu mașina curată. Guvernul țării a hotărât că o mașină murdară pe străzile de aur ar dăuna imaginii orașelor și ar fi o amenințare la sănătatea publică. Mașinile murdare surprinse în trafic sunt sechetrate, iar conducătorul mizeriei pe patru roți este amendat cu 800 de dolari.

9. Culesul de măsline necoapte în Istanbul

Turcii au o pasiune aparte pentru măslinii lor. Datorită acesteia au făcut o lege care să-i protejeze de turiștii hrapăreți. Așadar, dacă ești prins la furat de măsline înainte ca aceastea să fie coapte poți primi o amendă de 500 de dolari. Și asta nu e tot. Dacă insiști, poți sta la răcoare până la doi ani, într-un loc în care sigur nu primești măsline la micul dejun.

8. Statul pe jos în Elveția

Cu atât de multe atracții turistice în jur, palate, piațete, muzee, în mod sigur picioarele obosesc și trag restul omului după ele la un loc umbros, cu liniște. Ei bine, este interzis să stai pe jos în Veneția. Acest gest simplu de om obosit, te poate costa 500 de euro.

Explicația guvernului pentru această hotărâre abuzivă pentru corp este că având în vedere numărul mare de turiști, se asigură fluiditatea traficului pietonal atât pentru vizitatori, dar mai ales pentru localnici. Așadar, găsiți o cafenea sau o cofetărie și așezați-vă acolo în timp ce vă mâncați înghețata. În avantajul autorităților, înghețata costa, statul pe jos, nu.

7. Adunatul de scoici, nisip sau pietre în Sardinia

Dacă sunteți genul care are nevoie să-și încarce bagajele cu amintiri din locurile pe care le vizitează, ar fi bine ca din Sardinia să aduceți doar magneți. În cazul în care vă trece prin cap să luați un pumn de nisip de pe plajele Sardiniei, mai bine vă abțineți sau vă cumpărați ceva dintr-un magazin de lux. Amenda pentru furtul de pietricele poate ajunge la aproape 4 mii de euro.

6. Adunatul de pietre din Cornwall, Anglia

Regiunea Cornwall este renumită pentru plajele sale extrem de frumoase. Dacă vreți să luați o piatră ca amintire, mai bine vă abțineți. Amenda ajunge la peste o mie de euro. Asta din cauză că plajele din regiune sunt supuse efectului de eroziune și astfel autoritățile locale încearcă să controleze acest fenomen.

5. Aruncatul gunoiului în Hong Kong

Nu este civilizat să arunci gunoi pe stradă indiferent de locul în care te afli. Guvernul din Hong Kong nu s-a bazat deloc pe conștiința publică în acest sens și a hotărât să impună prin lege păstrarea curățeniei stradale. Astfel, un simplu ambalaj de bomboană care vă zboară din buzunar vă poate costa în jur de 1.500 de euro. Scump, foarte scump!

4. Pana prostului pe autostradă, în Germania

Autotrăzile din Germania sunt renumite ca fiind foarte bine realizate, dar și foarte periculoase în același timp. Viteza recomandată de deplasare este de 130 km pe oră, dar există porțiuni fără limită superioară de viteză. Tocmai de aceea ar fi foarte periculos ca unul din participanții la trafic să facă pana prostului când în spatele lui se află însuși Flash Gordon care circulă cu 300 de km la oră. Așadar, ca să nu fiți amendați pentru că vă mișcați ca melcul sau deloc , asigurați-vă că ați alimentat înainte de a intra pe autostrada pe care se circulă cu viteze interstelare.

3. Guma de mestecat în Singapore

Nu aveți voie să aduceți gumă de mestecat în Singapore. Dacă sunteți prinși cu gumă în buzunare, riscați să primiți o amendă de până la o suta de mii de euro. Nu este o conspirație a stomatologilor din Singapore pentru sănătatea dentară. Oamenii de acolo sunt obsedați de curățenia străzilor lor și consideră că guma mestecată și aruncată pe jos înseamnă mizerie de nedescris și mai ales, greu de curățat.

2. Hainele necorespunzătoare pentru munte, în Elveția

Escaladarea celor mai frumoase vârfuri montane apare în planul de vacanță al multora dintre noi. Elvețienii au învățat însă că idealurile turiștilor nu sunt mereu asortate cu hainele lor. Dacă vrei să urci pe munte în Elveția trebuie să fii echipat corespunzător ca să nu primești amendă și să nu fii dat jos de pe munte. Așa că mai bine vă luați bocancii și jachetele potrivite dacă mergeți în Alpi.

1. Purtarea hainelor de camuflaj în Caraibe

Dacă sunteți rockeri de modă nouă sau veche și încă mai aveți haine de camuflaj prin dulap, mai bine le lăsați acasă în cazul în care ați câștigat la loto o excursie în Insulele Caraibe. Oricărei persoane care nu face parte din corpul militar îi este interzis să poarte haine de camuflaj. Amenda poate ajunge la aproximativ 4 mii de euro, iar partea cea mai neplăcută este că puteți fi arestați și închiși pentru un an și asta doar pentru că nu vă pricepeți la modă și nu vă plac cămășile înflorate.