Zborul spațial cu echipaj uman renaște. NASA pregătește o misiune istorică

Zborul spațial cu echipaj uman renaște. NASA pregătește o misiune istorică

NASA și Axiom Space au semnat un ordin de misiune pentru pregătirea lansării unui echipaj civil, care va vizita Stația Spațială Internațională la începutul anului viitor. Va fi primul zbor comercial de acest tip, ceea ce marchează o renaștere a misiunilor spațiale.

Misiunea „AX-1” Axiom și un viitor zbor caritabil către orbită joasă a Pământului, ambele la bordul capsulelor SpaceX Crew Dragon, reprezintă „o renaștere în zborul spațial uman din SUA”, a declarat Phil McAlister, director NASA, care se ocupă de dezvoltarea zborurilor comerciale în spațiu.

Cine sunt membrii echipajului misiunii NASA

Misiunea „AX-1” Axiom are toate șansele să fie un succes, deoarece îl va avea drept comandat pe vicepreședintele Axiom, Mike Lopez-Alegria, fost astronaut NASA și comandant al stației spațiale. Acestuia i se vor alătura Larry Connor, un antreprenor american, investitorul și filantropul canadian Mark Pathy și investitorul israelian Eytan Stibbe, fost pilot de vânătoare.

Înainte de a lua parte la misiune, membrii echipajului vor participa la antrenamente care să le sporească aptitudinile de a se descurca în spațiu și de a face față condițiilor de mediu de acolo. Unul dintre antrenamentele la care vor fi supuși va fi aparatul de centrifugă, dar vor fi supuși și la zboruri care să simuleze deplasarea în spațiu.

Zborul va fi a doua lansare complet comercială a civililor către orbită de jos a Pământului. În septembrie, SpaceX intenționează să lanseze patru civili la bordul unei capsule Crew Dragon într-un zbor menit să sprijine financiar Spitalului de Cercetare pentru Copii St. Jude.

Echipajul format din doi bărbați și două femei, va orbita planeta timp de aproximativ trei zile.

Prin urmare, Misiunea AXI-1 a Axiom va fi al doilea zbor complet civil pe orbita joasă a Pământului, dar primul care va vizita Stația Spațială Internațională.

„Deoarece este prima misiune de acest tip, și nu am mai făcut asta până acum, vom învăța din mers”, susține McAlister.

Citește și: