Xiaomi, o nouă victorie în Europa: cât de bine îi merge, în absența Huawei

Xiaomi, o nouă victorie în Europa: cât de bine îi merge, în absența Huawei

Într-o perioadă în care Huawei tinde să fie din ce în ce mai irelevant pe piața din Europa, Xiaomi nu doar că vine tare din urmă, dar începe să facă legea în teritoriu, mai ales pe zona smartphone-urilor 5G.

Strategy Analytics a publicat cea mai recentă ediție a clasamentului pentru piața de smartphone-uri din Europa. Față de anii trecuți, schimbările sunt semnificative, dar actorii principali par să fie cam aceeași, Apple, Samsung, Xiaomi și, într-o măsură foarte mică, Huawei. Chinezii de la Xiaomi sunt pe un trend ascendent de atât de mult timp, încât șansele să nu-și mențină dominația în piață și în 2022, sunt infime spre inexistente.

Piața de telefoane 5G, dominată de Xiaomi

„Xiaomi este principalul furnizor de smartphone-uri Android 5G la nivel global în trimestrul 3 și este liderul global al furnizorilor de smartphone-uri 5G în Europa Centrală și de Est”, a declarat directorul asociat al Strategy Analytics, Ville-Petteri Ukonaho, într-un comunicat.

Până nu demult, pe zona terminalelor 5G, Xiaomi concura cu Apple și Samsung. Acum, a depășit cei doi giganți detașat pentru a ajunge pe prima poziție în regiune. „Xiaomi profită de absența Huawei, precum și de propriul portofoliu de smartphone-uri 5G accesibile de înaltă calitate, cum ar fi Redmi Note 9T 5G și Mi 11 5G”, a declarat analistul senior Yiwen Wu.

La fel de impresionantă precum victoria Xiaomi este plasarea Apple pe poziția a doua în clasament. Această creștere este cu atât mai impresionantă cu cât gigantul din Cupertino nu a oferit terminale 5G decât de la finele anului trecut, pentru prima dată. Ca referință, familia de smartphone-uri iPhone 12 au fost primele.

Samsung a ocupat locul al treilea, cu o cotă de 11,5% din smartphone-urile 5G livrate în regiune, cu o scădere absolut fabuloasă de 34,3%, comparativ cu același trimestru de anul trecut. Top cinci este completat de realme și OnePlus, cu o cotă de piață de 7,2 procente, respectiv 2,5%.

Citește și: