Xiaomi face valuri cu ochelari inteligenți: la ce te ajută

Xiaomi face valuri cu ochelari inteligenți: la ce te ajută

Xiaomi vine cu un concept nou – Ochelarii inteligenți. Tehnologia dispozitivului are o structură simplă, dar foarte utilă.

Deocamdată, ei sunt doar un concept, nu se vor găsi pe piață. Dar proiectul celor de la Xiaomi arată foarte bine și are șanse de viitor. Xiaomi Smart Glasses ar cântări doar 51 de grame. Asta înseamnă că vor fi la fel de ușori precum o pereche de ochelari obișnuiți. Cu toate acestea, ochelarii pot face o mulțime de lucruri.

Ce utilitate au Xiaomi Smart Glasses?

Ei pot afișa notificări, pot fi folosiți pentru apeluri, navigație și pot realiza fotografii. Au o funcție de traducere în timp real, dar și una teleprompter. Display-ul folosește tehnologia MicroLED, iar cipsetul de la interior măsoară doar 2.4 x 2.02 mm, fiind de mărimea unui bob de orez. Fiecare pixel ar avea mărimea de numai 4 microni. Se pare că, este vorba de un panou monocrom, care afișează nuanțele unei singure culori. Panoul atinge o luminozitate de până la 2 milioane de nits și pot fi folosiți chiar dacă utilizatorul se uită direct spre soare.

Display-ul MicroLED folosește tehnologie Waveguide prin care lumina se refractă într-un unghi de până la 180 de grade. Aceasta transmite fascicule de lumină direct spre ochi. Lucru care se datorează structurii lentilelor care permit luminii să fie refractată într-un mod unic. Astfel că, utilizatorul nu pierde din detaliile imaginii.

Ochelarii au propriul asistent virtual prezentat drept “principala metodă de control” a ochelarilor. El permite apariția pe suprafața ochelarilor doar a notificărilor importante și a contactelor favorite. Acest lucru este necesar pentru a nu deranja în permanent utilizatorul. Ochelarii au microfoane și difuzoare duale cu tehnologie beamforming pentru apeluri.

Ei sunt echipați cu o cameră de 5 MP pentru a realiza fotografii. De asemenea, pot face traduceri în mod real. Procesorul este quad-core și sunt echipați cu un touchpad pe laterală, o baterie, module Wi-Fi și Bluetooth. Ei vor rula o versiune simplificată de Android.

Citește și:
Etichete: