Xiaomi, lider mondial: Samsung și Apple, înfrânte la telefoane inteligente

Xiaomi, lider mondial: Samsung și Apple, înfrânte la telefoane inteligente

Chinezii de la Xiaomi au fost, pentru o lună, lideri la nivel mondial pe piața smartphone-urilor, după ce în Europa au fost pe primul loc în al doilea trimestru.

În contextul în care de ani de zile Samsung și Apple dețin cea mai mare cotă de piață în ceea ce privește vânzările, se pare că cel puțin timp de o lună acestea au fost detronate de gadgeturile Xiaomi.

Conform analizelor furnizate de Counterpoint Research, deși nu se publică cifre concrete în ceea ce privește vânzările Xiaomi, se pare că în luna iunie livrările au crescut cu 26% față de luna mai.  Analiza arată că de la înființare, adică din 2011, Xiaomi a vândut aproape 800 de milioane de smartphone-uri.

Cum a reușit Xiaomi ?

Această creștere se datorează în parte și unui context foarte favorabil lor. In timp ce fabrica din Vietnam, una dintre cele mai importante pentru producătorul coreean Samsung a fost nevoită să își reducă mare parte din producție din cauza noului val de Covid-19, Huawei a înregistrat și ea o cădere din cauza embargoului american. Deci, Xiaomi a reușit foarte bine să acopere golurile provocate de aceștia, preluând utilizatorii neglijați.

Xiaomi a făcut progrese spectaculoase când vine vorba de numărul de telefoane vândute păstrând totuși structura de preț inițială, fapt care îl face în continuare pe producătorul chinez să rămână orientat pe piața de masă.

Astfel, preţul mediu de comercializare a telefoanelor Xiaomi este cu 40% până la 75% mai mic comparativ cu Samsung şi respectiv Apple.

În situația în care telefoanele Xiaomi sunt mai ieftine și deja au luat câte o mică parte din cota celorlalți, acum, mai rămîne să demonstreze că sunt bune din punct de vedere calitativ și au un soft ușor de utilizat, iar această înfrângere va fi de lungă durată și se va transforma într-un real succes pentru chinezii de la Xiaomi.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: