Xbox Series X, victorie importantă în fața PlayStation 5 – Hellblade: Senua’s Sacrifice, în mijlocul dezbaterii

Xbox Series X, victorie importantă în fața PlayStation 5 - Hellblade: Senua's Sacrifice, în mijlocul dezbaterii

Hellblade: Senua’s Sacrifice este unul dintre cele mai impresionante jocuri pentru PlayStation 4 și Xbox One. Titlul spune o poveste cât se poate de originală ancorată în mitologia nordică și tocmai a avut parte de o actualizare importantă, dar doar pentru unii.

Lansat inițial de către Ninja Theory pe 8 august 2017, Hellblade Senua’s Sacrifice este un joc mai particular de aventură. Acțiunea se petrece în epoca vikingilor, când un luptător Celtic se aruncă într-o misiune în iad cu scopul de a se lupta pentru sufletul iubitului decedat.

Deși jocul original a fost disponibil atât pentru consolele Microsoft, cât și Sony, între timp, Ninja Theory a devenit o companie deținută de gigantul din Redmond. Din acest motiv, atât actualizarea dezvăluită acum, cât și continuarea poveștii în Hellblade 2 va fi disponibilă doar pe Xbox Series X/S.

Hellblade: Senua’s Sacrifice, o victorie pentru Microsoft

Ninja Theory tocmai a publicat o actualizare pentru Hellblade: Senua’s Sacrifice cu scopul de a profita la maxim de performanțele hardware de care sunt capabile noile console Xbox Series X și Series S. Acum, pe lângă faptul că jocul va fi semnificativ mai frumos, va include și suport pentru DirectX ray-tracing. În același timp, se lucrează și la o variantă actualizată de PC care să includă aceleași upgrade-uri vizuale.

Un pic frustrant este că nu vom vedea aceste beneficii niciodată pe consolele Sony. Dacă ai un PlayStation 5 și ai încercat să te joci Hellblade: Senua’s Sacrifice, știi probabil că arată foarte rău pe cea mai nouă consolă a japonezilor și încorporează o serie de bug-uri. Acelea nu pleacă nicăieri și nu există niciun plan pentru a le soluționa, atâta timp franciza Hellblade a devenit proprietate Microsoft.

Dincolo de aceste detalii triste pentru posesorii de PS5, dacă un Xbox Series X îl poți juca până la 4K cu 60 de cadre pe secundă, în timp ce activarea funcției ray-tracing îți va scade rezoluția la 30 de cadre pe secundă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: