Windows 11, subiect de reclame agresive: nici nu s-a lansat bine, iar Microsoft te stresează cu el

Windows 11, subiect de reclame agresive: nici nu s-a lansat bine, iar Microsoft te stresează cu el

Windows 11 s-a lansat în mod oficial ieri, dar începe deja să fie subiectul unor polemici, mai ales dacă ai în vedere practicile incredibil de agresive de marketing ale Microsoft. La ca în cazul lansării Windows 10, gigantul din Redmond își dorește cu ardoare să treci la 11.

Pe lângă faptul că poți instala Windows 11 pe sisteme compatibile, noul sistem de operare va fi preinstalat pe o varietate foarte mare de laptopuri și sisteme desktop. Această realitate nu este însă suficientă pentru Microsoft, iar compania americană te va ”invita călduros”, a se citi ”forța cu entuziasm”, să instalezi Windows 11 chiar și atunci când începi instalarea Windows 10 pe un sistem. În primii pași ai instalării, vei primi o notificare în acest sens.

Microsoft vrea să-ți instalezi Windows 11, neapărat

În cazul în care vei încerca să instalezi Windows 10 în următoarea perioadă și vei fi conectat la internet, prin intermediul actualizării în timp real a kitului de instalare, Microsoft speră să faci tranziția la Windows 11.

Ca referință, licența funcționează de la unul la altul, deci nu este ca și cum gigantul din Redmond te forțează să cumperi ceva în plus. Pe de altă parte, dacă ai luat decizia de a rămâne la Windows 10 în defavoarea versiunii lansate ieri, din scepticism sau frică de tranziție, ar fi bine să nu te streseze Microsoft foarte mult pe subiect.

Dacă am învățat însă ceva din lansarea Windows 10 de acum mai bine de cinci ani este că Microsoft se dă peste cap să-și forțeze utilizatorii să migreze de la un sistem de operare la altul. Părea aproape inevitabil ca acest lucru să se întâmple. Rămâne să vedem cât va mai dura până când utilizatorii de Windows 10 vor vedea reclame la Windows 11 și tot felul de notificări prin care să fie ”invitați” la upgrade. Sper totuși ca gigantul din Redmond să aibă decența să-și dea seama că prea puțini utilizatori ai vechiului sistem de operare se încadrează în cerințele de sistem.

Citește și: