Microsoft te ajută să vezi dacă îți merge Windows 11: cum îți testezi sistemul

Microsoft te ajută să vezi dacă îți merge Windows 11: cum îți testezi sistemul

Windows lansează, din nou, aplicația de verificare a sistemului, PC Health Check . Dacă nu ești sigur că PC-ul tău este compatibil cu Windows 11, lasă programul să verifice acest lucru.

Lansarea Windows 11 se pregătește de câteva luni. De data aceasta, computere vechi nu vor mai putea rula noua versiune de Windows, așa cum s-a întâmplat până acum. Noua aplicație PC Health Check a fost lansată. Cu ea vei putea să îți verifici sistemul și vei ști dacă acesta suportă Windows 11.

Noua aplicație PC Health Check a fost acum lansată după ce a fost modificată semnificativ, pentru a oferi mai multe informații. Inițial, ea spunea doar dacă sistemul este sau nu compatibil. Acum, există și o listă clară de criterii pe care computerul trebuie să o îndeplinească. Conform ei, nu toate procesoarele vor fi acceptate. De exemplu, sistemele care au procesoare Intel Core i7 din generația 7 sau mai vechi și prima generație AMD Ryzen sau mai vechi, nu sunt incluse în lista compatibilităților.

Ce procesoare sunt acceptate de Windows 11?

Pentru a putea rula Windows 11 sunt eligibile cipurile Intel din generația 7, corei7 – 7820Hq, Core X și seria Xeon W. De asemenea, sunt acceptate Snapdragon 850 și Qualcomm. Cipurile Ryzen din a doua generație AMD sunt și ele pe lista albă.

Așadar, dacă vrei să ai Windows 11 și nu ești sigur dacă sistemul tău este compatibil, acum poți descărca aplicația și vei afla. În plus, instalarea Windows 11 are acum un mesaj care te anunță că PC-ul nu îndeplinește cerințele minime, iar Microsoft nu va oferi suport tehnic pentru acest computer. Compania avertizează că instalarea Windows 11 ar putea să anuleze garanția producătorului și că ei nu sunt responsabili pentru daunele pe care computerul le-ar putea întâmpina din cauza sistemului de operare.

Windows 11 se lansează în octombrie, iar versiunea de actualizarea a sistemului de operare urmează să apară și ea în 2022. Până atunci, ai timp să îți descarci aplicația și să îți verifici sistemul.

Citește și: