Cum și când să faci upgrade la Windows 11: care sunt dispozitivele eligibile

Cum și când să faci upgrade la Windows 11: care sunt dispozitivele eligibile

Windows 11 este aici și Microsoft a detaliat cum va funcționa lansarea pe etape.

Primele sisteme care obțin sistemul de operare sunt dispozitiveșe noi pe care este preîncărcat. Începând cu 5 octombrie, Microsoft va oferi inițial un upgrade gratuit la noile PC-uri, laptopuri și tablete livrate cu Windows 10.

În continuare, Microsoft spune că va analiza eligibilitatea hardware, matricele de fiabilitate și alți factori de pe dispozitivele Windows 10 existente, pentru a determina când să ofere cel mai recent sistem de operare prin Windows Update. Este o abordare similară cu modul în care compania a gestionat actualizările caracteristicilor Windows 10 de-a lungul anilor. Poți afla dacă dispozitivul tău este compatibil folosind aplicația PC Health Check.

Windows 11 e aici

Microsoft te va anunța când este gata Windows 11 pentru sistemul tău, prin pagina Setări Windows Update sau când verifici dacă există actualizări. S-ar putea să mai ai de așteptat, totuși. Compania se așteaptă să ofere actualizarea tuturor dispozitivelor Windows 10 eligibile până la mijlocul anului 2022.

Windows Update este metoda de actualizare sugerată de Microsoft pentru Windows 11 și probabil cea mai ușoară pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, poți instala manual sistemul de operare, dacă preferi. Poți descărca Asistentul de Instalare sau poți utiliza o instalare ISO.

Microsoft nu recomandă instalarea Windows 11 pe dispozitive care nu îndeplinesc cerințele de sistem, dar vei putea, totuși, să faci acest lucru. Este demn de remarcat faptul că este posibil să nu primești actualizări Windows11 pe computerele cu procesoare neacceptate.

Windows 11 este următoarea versiune majoră de Windows din 2015 și până în prezent. Se lucrează de mult timp la ea și a venit cu o serie de particularități care îți vor aduce mai degrabă aminte de macOS, decât de Windows. Putem spune chiar că include cele mai radicale schimbări de interfață de la prima versiune de Windows, în urmă cu mai bine de trei decenii.

Citește și: