WhatsApp se reinventează din nou: cum vrea să facă bani de pe urma ta

WhatsApp se reinventează din nou: cum vrea să facă bani de pe urma ta

WhatsApp aduce un nou serviciu, pentru a face bani. Facebook nu-ți încalcă intimitatea (prea mult), cu această nouă funcție.

Așadar, vorbim despre un director de companii, unde utilizatorii să descopere magazine și firme de unde să cumpere produse, conform Profit.ro. WhatsApp continuă strategia de monetizare prin shopping a produsului, cu un director de companii, pe care-l testează în prezent doar în Sao Paulo, Brazilia.

Conform companiei care deține WhatsApp, Facebook, directorul de companii ar putea deveni principalul instrument de comerț din cadrul WhatsApp. De asemenea, ar putea deveni principalul mijloc de monetizare a celei mai populare aplicații de chat.

Cum va funcționa directorul de companii din rețeaua de socializare? Ei bine, el va lista un mare număr de magazine și firme. Apoi, utilizatorii îl vor accesa pentru a găsi un brand sau un anumit produs pe care doresc să-l achiziționeze.

În prezent, vor fi găzduite mai multe mii de companii din Sao Paulo, organizate pe categorii precum produse alimentare, îmbrăcăminte sau servicii locale. După testul din Brazilia, funcția ar putea fi extinsă în Indonezia și India.

Comerțul electronic este mijlocul de monetizare ales de Facebook pentru WhatsApp, ca alternativă la reclame. Compania americană, însă, nu exclude posibilitatea afișării de reclame și în WhatsApp. Ce bucurie, nu?

Rămâi fără WhatsApp, dacă nu ți-ai schimbat telefonul de mult timp: se întâmplă în curând

Dacă ești utilizator de WhatsApp cu experiență, știi că, la fiecare câteva luni, creatorii aplicației de mobil taie accesul unor smartphone-uri sau sisteme de operare la serviciul de chat. De obicei, este vorba de dispozitive vechi, dar există și terminale mai recente care au de suferit.

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de chat de pe mapamond. Pentru a se menține în top, la intervale regulate de timp, introduce funcționalități noi, mai mult sau mai puțin complexe.

Din păcate, aceleași opțiuni suplimentare de care te bucuri tu, s-ar putea să fie prea pretențioase la nivel hardware sau software pentru terminale vechi și foarte vechi. În consecință, suportul tehnic pentru acele gadgeturi este întrerupt și, în definitiv, dacă ai un telefon mai vechi, rămâi fără posibilitatea de a te conversa cu prietenii prin intermediul WhatsApp.

Citește și: