Schimbare uriașă la WhatsApp: milioane de utilizatori, vizați de noua funcție. Iată ce trebuie să știi

Schimbare uriașă la WhatsApp: milioane de utilizatori, vizați de noua funcție. Iată ce trebuie să știi

WhatsApp anunță schimbări majore, în încercarea de a-și păstra, poate, utilizatorii. Cea mai nouă dintre ele promite un grad de siguranță ridicat.

WhatsApp este una dintre cele mai cunoscute aplicații de mesagerie, dar i-a deranjat pe utilizatori cu ceva schimbări legate de politica de confidențialitate. Acum, încearcă să dreagă lucrurile și să vină cu funcții noi care să asigure un grad ridicat de securitate.

Cea mai nouă dintre ele a fost observată într-o versiunea beta. E vorba de o nouă funcție – denumită Flash call.

Schimbarea WhatsApp care vizează milioane de utilizatori

Noua funcție îți va permite să autorizezi automat logarea în WhatsApp direct de pe telefon, atunci când vine vorba de un apel. Aplicația va cere permisiunea pentru a accesa funcția și va verifica automat dacă și ceilalți oameni din conversație fac același lucru.

E o funcție la care se lucrează în prezent și ar putea apărea curând. Doar pe Android, însă.

Pe de altă parte, nu-s singurele schimbări pregătite de aplicația deținută de Facebook.

Aplicația deținută de Facebook vrea să introducă posibilitatea partajării istoricului conversațiilor între iPhone și Android și invers. WhatsApp caută soluții pentru ca aplicația de mesagerie să fie folosită și pe mai multe dispozitive în același timp. Acum, acest lucru e posibil doar pe versiunea desktop și pe telefon, nu pe două telefoane, spre exemplu.

Schimbarea ar face parte din noua strategie de dezvoltare gândită de cei de la WhatsApp. Nu e clar când va fi disponibilă, dar e cert că există intenție în direcția asta.

De menționat, însă, că alte aplicații de mesagerie precum Telegram permit deja asta. Așadar, nu e imposibil. Doar că WhatsApp caută acum cea mai bună variantă pentru a-și pune în practică planul. Mulți utilizatori cer să-și poată folosi contul de WhatsApp pe mai multe dispozitive în același timp. Iar astfel de solicitări le-ar putea fi ascultate.

Citește și: