WhatsApp nu mai arată ca pe vremuri: schimbarea peste noapte care te ajută și te încurcă

WhatsApp nu mai arată ca pe vremuri: schimbarea peste noapte care te ajută și te încurcă

WhatsApp se află într-o transformare perpetuă și deși schimbările s-ar putea să fie în beneficiul utilizatorilor, nu vor fi toți încântați de faptul că trebuie să învețe ceva nou pentru a se bucura de aplicația pe care o utilizează de peste un deceniu.

După câteva săptămâni de teste realizate cu versiunea beta a programului, WhatsApp a început să distribuie, prin intermediul unei actualizări din Apple AppStore, o serie importantă de schimbări de interfață. Pentru că o găsești doar în AppStore, cel puțin momentan, schimbarea este disponibilă doar pentru posesorii de iPhone. Nu este foarte clar când va ajunge și la posesorii de Android, dar este imposibil să dureze foarte mult.

WhatsApp schimbă regulile jocului

În urmă cu aproximativ o săptămână, detaliam o serie de schimbări de interfață din WhatsApp. Acestea erau menite să te ajute să adaugi mult mai ușor participanți adiționali la o conversație în grup, în timp ce cei invitați vor putea să amâne participarea până la un moment confortabil. Important este să accepte să participe la dialog atâta timp cât conversația încă se mai desfășoară.

Noul ecran de apelare din WhatsApp pe iPhone are mai multe în comun cu interfața Facetime, nativă pe iDevice-uri. Vei vedea ușor numele celor care participă la discuție printr-un swipe în sus din fereastra de dialog și, tot de acolo, poți adăuga noi participanți. Eventual, dacă cineva nu a putut să răspundă în timp util, din același ecran îl poți invita din nou.

Un alt detaliu inclus în WhatsApp versiunea 2.21.140 ține de modul în care funcționează conversațiile arhivate. De acum înainte, din momentul în care ai arhivat o conversație, acesta va rămâne în arhivă, indiferent dacă mai primești sau trimiți mesaje noi în interiorul ei. De asemenea, nu vei mai primi nicio notificare legată de acele mesaje până nu dezarhivezi conversația. În final, chiar dacă ai ultima versiune de WhatsApp, s-ar putea să mai treacă o perioadă de câteva zile până când toate opțiunile noi vor ajunge la toți utilizatorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: