Au renunțat la WhatsApp și au creat prima rețea de socializare fără reclame: ce este HalloApp

Au renunțat la WhatsApp și au creat prima rețea de socializare fără reclame: ce este HalloApp

Doi dintre primii angajați WhatsApp au părăsit compania deținută de Facebook și au creat o rețea de socializare care pune accent pe intimitate și, cel mai important, scoate din calcul reclamele. Este intitulată HalloApp.

Începând de luni, 26 iulie, curioșii pot descărca și se pot înscrie pe HalloApp folosind aceste linkuri de  Apple’s App Store și Google Play Pentru că vine de la doi creatori WhatsApp, în mod previzibil, există niște similarități între cele două. Aplicația a fost creată pentru conversații între doi indivizi sau între membrii unui grup de prieteni apropiați sau membri ai aceleiași familii. Nu poți căuta oameni pe HalloApp după nume, ci doar prin intermediul numărului de telefon. Toate mesajele partajate prin noua platformă sunt criptate și nu există reclame.

Nu e prima platformă care încearcă să înlocuiască WhatsApp

De-a lungul anilor, au mai existat numeroase tentative de alternative la WhatsApp. Path se numără printre ele, de exemplu și a fost un eșec. Diferența de această dată vine însă de la creatori. Pentru că Neeraj Arora și Michael Donohue sunt responsabili de inițiativă, s-ar putea să fie percepută și îmbrățișată altfel de către publicul larg.

Cei doi au lucrat la WhatsApp înainte ca aplicația să devină o proprietate Facebook contra sumei de 22 de miliarde de dolari. Arora a ocupat poziția Chief Business Officer până în 2018 și a fost unul dintre principalii negociatori ai înțelegerii cu Facebook. De partea cealaltă, timp de aproape 9 ani, Donohue a fost directorul de inginerie la WhatsApp pentru aproape nouă ani după ce a părăsit Facebook în 2019.

”Cred că cel mai bun mod de a crește este să creezi un produs grozav despre care oamenii îndrăgesc să vorbească cu prietenii și familia”, a comentat Arora într-un podcast recent despre HalloApp.

Ca funcționalitate, HalloApp are patru taburi ușor de înțeles. Ai un flux principal cu postări ale prietenilor, un tab cu conversațiile în grup și un altul cu conversații individuale. Setările sunt pe ultima paginaă. Interfața pare să fie una cât se poate de minimalistă, iar acesta este un detaliu lăudabil în 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: