WhatsApp devine cu adevărat util: nu ai profitat de aplicația Facebook până acum, de fapt

WhatsApp devine cu adevărat util: nu ai profitat de aplicația Facebook până acum, de fapt

WhatsApp tinde să se reinventeze de la o zi la alta. Actualizările recente sunt mai impresionante ca niciodată și devine evident că aplicația deținută de Facebook încearcă să-și spele păcate din prima jumătate a anului.

WhatsApp se pregătește să devină, în mod autentic, o aplicație multi-device. Asta înseamnă că va funcționa într-o manieră cât se poate de similară cu Facebook Messenger, cu condiția să ai în vedere câteva particularități importante. Nu de alta, dar efortul de a cripta toate conversațiile și de a le face disponibile pe o varietate semnificativă de dispozitive nu este cel mai facil. Dincolo de asta, se pare că merge deja, iar asta este cel mai important.

WhatsApp duce suportul pentru dispozitive multiple la un alt nivel

Deși WhatsApp merge pe mai multe gadgeturi doar în cazul în care accepți că utilizezi varianta beta a serviciului, dezvoltatorii aplicații deja se străduiesc să ducă acea funcționalitate la un alt nivel.

Ca referință, în prima implementare sau versiune beta, WhatsApp funcționa pe un smartphone și patru dispozitive adiționale de tip laptop, desktop sau tabletă. Schimbarea față de situația actuală în care îți oglindești conversațiile de pe WhatsApp pe laptop ține de faptul că în prezent, pentru a profita de această funcție, ai nevoie de baterie la telefon, WhatsApp să funcționeze pe mobil.

Efortul pe care îl face gigantul deținut de Mark Zuckerberg este de a scoate nevoia unui smartphone pentru a-ți citi mesajele și a scrie unele noi. Partea asta s-a cam rezolvat, iar în urmă cu o săptămână am explicat cum poți profita de suportul WhatsApp pentru mai multe dispozitive. Tutorialul îl găsești aici.

Acum, tot în beta, WhatsApp a început să testeze posibilitatea de a rula WhatsApp fără niciun fel de emoții, cu mesaje sincronizate în timp real, pe două telefoane, pe lângă alte laptopuri, desktopuri sau tablete. Această opțiune nu a existat niciodată. În momentul în cate te autentifici cu același cont de WhatsApp pe un al doilea telefon, mesajele îți sunt descărcate din cloud, iar după câteva momente, te poți apuca de conversat. Din nou, partea revoluționară a ecuației este că nu mai trebuie să ai baterie la primul telefon. Nici nu trebuie să mai aibă acces la internet.