Warren Buffett, încă o investiție de succes: mașinile electrice, pe plus

Warren Buffett, încă o investiție de succes: mașinile electrice, pe plus

Faptul că Warren Buffett este un geniu al afacerilor este cunoscut de toată lumea, poate nu și faptul că acesta a investit în mașini electrice.

BYD, companie finanțată de Warren Buffett prin conglomeratul Berkshire Hathaway, este unul dintre cei mai mari și importanți producători de mașini electrice din China.

Producătorul a vândut 61.409 de vehicule electrice în luna august, de peste 4 ori mai multe comparativ cu anul trecut. Asta s-a întâmplat în timp ce mașinile electrice se bucură în continuare de creștere pe cea mai mare piață din lume. Mai mult, BYD a vândut cu peste 10.000 de unități mai mult comparativ cu luna iulie când a avut 50.492 de mașini vândute. Vânzările producătorului auto chinez ce își are sediul în Shenzhen au fost împărțite aproape egal între vehiculele cu baterie electrică și cele hibrid.

Cum reacționează piața

Un număr de startup-uri printre care Nio, Li Auto și XPeng au început să lupte cu gigantul auto, doar că, pentru moment, aceste 3 companii sunt mult mai mici și, împreună, au livrat sub 10.000 de mașini în august. Datele BYD se referă exclusiv la volumul de vânzări, în timp ce, Nio, Li Auto și XPeng au publicat și numărul de livrări, deci, comparația nu este una exactă. Însă, ea oferă o imagine asupra dimensiunilor companiilor respective.

În pofida pandemiei de COVID-19 și a crizei mondiale de cipuri care afectează puternic industria auto, cererea pentru mașini electrice continuă să crească în China pe fondul susținerii masive acordate de guvernul de la Beijing acestui sector.

BYD nu a furnizat niciun comentariu în jurul numerelor din august. Dar, în rezultatele semestriale publicate luna trecută, compania a declarat că „profitul este afectat într-o oarecare măsură de factori, inclusiv creșterea prețurilor materiilor prime, cum ar fi mărfurile vândute în număr mare.”

Se estimează că 1,7 milioane de vehicule electrice noi au fost vândute în China în primele 8 luni ale acestui an, aproape de 3 ori mai multe comparativ cu numărul de 600.000 de mașini electrice vândute în aceeași perioadă a anului trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: