11 ian. 2016 | 15:27

The Hateful Eight ajunge în cinematografele din România

ENTERTAINMENT
The Hateful Eight ajunge în cinematografele din România

După două premii Oscar câştigate (Cel mai bun scenariu original pentru „Pulp Fiction” şi „Django Unchained”) şi nenumărate alte nominalizări, excentricul regizor american Quentin Tarantino revine în 2016 pe marile ecrane cu un nou western scris şi regizat de el: „Cei opt odioși” (”The Hateful Eight”). 

Cei opt odioşi” – al optulea film al lui Quentin Tarantino – spune povestea unei întâlniri fatidice într-un han din statul american Wyoming. În plin viscol, opt personaje, fiecare cu un rol clar definit, se trezesc prinse într-o pânză deasă de trădări şi ameninţări, care le pune la îndoială abilitatea primară de a supravieţui.

În stilul pur al lui Tarantino, premisa de la care pleacă filmul este că nimeni nu poate fi de încredere şi că, la o adică, unul dintre ei îi poate omorî pe ceilalţi şapte.

Tarantino a mai colaborat în trecut cu majoritatea actorilor din noul său film, singurele excepţii fiind Jennifer Jason Leigh şi Demian Bichir. „Opt oameni diferiţi, periculoşi şi odioşi. E clar că va fi un joc amuzant pentru public să poată empatiza cu vreunul dintre ei”, spune Samuel L. Jackson. Iar Walton Goggins completează: „E o poveste despre mincinoşi şi minciuni. E vorba despre oameni care vor să îşi trăiască viaţa mai departe, dar nu pot. Mai mult, e o poveste despre claustrofobie şi despre care lucruri care nu se împlinesc niciodată”.

Tim Roth, care îl joacă pe Oswaldo, călăul din Red Rock, spune că unul dintre lucrurile cele mai bune la acest film, care rafinează întreaga aventură, sunt dialogurile originale create de Quentin Tarantino. „Quentin e un scriitor nepereche. Replicile scrise de el îţi vin mănuşă şi dialogul e fluid ca mătasea. E ca şi cum scrie replicile gândindu-se la fiecare actor în parte”.

Filmul „Cei opt odioşi / The Hateful Eight” este distribuit de Forum Film România şi are premiera pe 15 ianuarie 2016.